Penya Barcelonista de Lisboa

dimecres, de juliol 28, 2010

Tornada a la feina


Tornada a la feina

El FCBarcelona va començar la pretemporada a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Josep Guardiola va disposar, per a aquestes primeres sessions, de 10 jugadors del primer equip (Pinto, Maxwell, Milito, Adriano, Victor Sánchez, Keita, Hleb, Bojan, Ibrahimovic i Jeffren) tot esperant que els jugadors internacionals es vagin incorporant, i 16 del filial (Oier, Miño, Masip, Dalmau, Sergi Gómez, Armando, Muniesa, Riverola, Ilie, Sergi Roberto, Tello, Benja, Jonathan Soriano, Jonathan dos Santos, Edu Oriol i Nolito). Tot i que la principal novetat va ser la presència del nou fitxatge, Adriano, l'aparició al camp d'entrenament de Sant Joan Despí del nou entrenador de porters del primer equip, l'antic porter blaugrana , Carles Busquets, també va generar força expectació

Doble sessió de treball

El primer dia, els 28 jugadors citats van haver de passar per les habituals revisions mèdiques. Al dia següent van començar els entrenaments amb dobles sessions de treball, al matí i a la tarda, d'una hora i mitja cadascuna. Tot i tractar-se de l'inici de la pretemporada, la rutina de treball es va caracteritzar per una alta intensitat física. A més, els jugadors van sopar plegats a la mateixa Ciutat Esportiva per tal de refermar la cohesió de la plantilla.

En aquestes primeres setmanes Guardiola va centrar en l'aspecte físic les sessions d'entrenament, encara que no va oblidar les nocions tàctiques i tècniques. D'aquesta manera, a banda de completar els circuits físics, es varen començar a repassar jugades i moviments específics, sense oblidar la pilota, amb pràctica de tir a porteria i els mítics rondos. Tot està llest per a la Supercopa i l'inici de la Lliga.

Físic al matí, pilota a la tarda

Les sessions matinals varen ser principalment físiques, per tal d'aconseguir el to muscular adient per a la temporada, mentre que a la tarda la pilota va guanyar protagonisme. Els tècnics també varen tenir en compte la forta calor dels mesos de juliol i agost per tal que les altes temperatures no fossin un problema a l'hora d'entrenar. Per aquest motiu, es va determinar que l'inici dels entrenaments fos a les nou del matí i a les set de la tarda.