Penya Barcelonista de Lisboa

dimecres, de juliol 28, 2010

Herois del Mundial


Herois del Mundial

Valdés, Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta, Busquets, Pedro i Villa, vuit herois blaugrana que aquest estiu es van convertir, encara més, en referents mundials aconseguint el mundial de Sud-àfica 2010 amb la selecció espanyola. La seva contribució no només va ser presencial, sinó que van marcar el ritme i l'estil de la selecció, atorgant un clar protagonisme a l'estil de joc del FCBarcelona de Pep Guardiola.

L'eix de la selecció

Durant el mundial, es van veure al camp fins a set jugadors del Barça. La majoria com a titulars indiscutibles i pilars de l'esquema de joc, o bé com a revulsius indiscutibles de l'equip. Tots ells, a excepció de Victor Valdés, varen ser peces clau en la selecció de Vicente Del Bosque. Des de la defensa, amb Puyol i Piqué, passant pel centre del camp, amb Busquets, Xavi, que va ser el jugador que va efectuar més passades a Sud-àfrica, i Iniesta, que es va treure el mal gust de la temporada a causa d'algunes lesions, fins a la davantera, amb Pedro i el nou fitxatge culer, David Villa, màxim anotador del torneig, juntament amb Forlán, Müller i Sneijder, amb cinc gols. Tots ells van destacar en les seves respectives posicions i varen aportar al joc de la selecció una gran dosi de consistència i solidesa. Fins i tot a les jugades d'estratègia es va poder identificar l'estil Barça. Un bon exemple va ser el gol de Carles Puyol contra Alemanya que va donar el passi a la final, un autèntica rèplica d'aquell que el capità blaugrana va anotar a l'històric 2-6 del Santiago Bernabéu.

Fent història

Tots van fer història, no només passant a semifinals, sinó aconseguint un títol mundial, inèdit per a la selecció espanyola. Però entre tots ells, hi ha tres homes que van assolir una fita reservada només als millors. Xavi Hernández, Andrés Iniesta i Carles Puyol, un cop guanyat el mundial, han aconseguit tots els títols possibles per a un jugador professional.

3 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home