dimecres, de juliol 28, 2010

Els sub-19 es planten a la final (3-1)

La selecció espanyola, amb set blaugranes a les seves files, ha vençut Anglaterra (3-1) a les semifinals de l’Europeu de França. Divendres, a la gran final, els de Luis Milla disputaran el matx decisiu per aconseguir el títol de campió del continent.

Els blaugranes Àlex Sánchez, Martín Montoya, Marc Bartra, Carles Planas, Oriol Romeu, Thiago Alcántara i Rubén Rochina s’han classificat per la final de l’Europeu sub-19 i el proper divendres buscaran repetir el triomf que al 2008 van aconseguir amb la selecció sub-17 a Turquia, on es van proclamar campions de la categoria.

A la semifinal contra Anglaterra, disputada aquest dimarts, dels set blaugranes convocats per la cita europea, sis han estat titulars. Només Rubén Rochina s’ha quedat de principi a la baqueta i ha entrat a la segona meitat.

Domini aclaparador

Tot i que els primers instants de partit han estat del combinat anglès, als cinc minuts de joc, la selecció espanyola sub-19 ha agafat les regnes del matx. El primer avís seriós l’ha donat Oriol Romeu en rematar de cap el llançament d’una falta lateral. El mateix migcampista blaugrana ha estat l’encarregat d’assistir Keko instants més tard, però el davanter espanyol no ha pogut definir la jugada.

Ja al minut 12, Espanya no ha perdonat: Oriol Romeu ha recuperat la pilota a la zona ampla del terreny de joc i li ha donat a Canales, qui ha assistit l'exblaugrana Pacheco perquè pugés l’1 a 0 al marcador. Durant la primera meitat, la seriositat de Carles Planas al lateral esquerre i les ajudes en defensa de Marc Bartra al seu company Martín Montoya han impedit als anglesos acostar-se a la porteria defensada per Àlex Sánchez, que només ha patit en accions aïllades.

Anglaterra no es rendeix

El combinat dirigit per Luis Milla ha jugat a plaer durant més de mitja hora i al minut 34 la superioritat espanyola s’ha traduït amb el 2-0, obra de Keko en una jugada de tiralínies que ha iniciat Romeu, clau al mig del camp. Malgrat tot, abans del descans, Bostock ha escurçat diferències (2-1) amb un canonàs imparable per a Àlex Sánchez i que ha fet dubtar el combinat espanyol.

La classe de Thiago sentencia

En la segona meitat, el dubte generat pel gol d’Anglaterra s’ha esvaït. Montoya s’ha incorporat en atac més sovint i Thiago Alcántara ha pres la iniciativa. Rodrigo ha estat a punt de sentenciar en una centrada de Montoya, però el jugador espanyol ha errat el remat final. Però als 10 minuts de la represa, Thiago ha posat la seva qualitat al servei de l’equip en una falta assajada que ha picat per damunt la tanca i Canales, que sortia de la mateixa tanca, s’ha quedat sol davant del porter i ha sentenciat amb el 3-1.

Anglaterra ha intentat retallar distàncies per mediació de Delfouneso, el seu home més perillós, però el marcador no s’ha mogut més ni a favor d’uns ni a favor dels altres. El blaugrana Rochina, que ha sortit en la segona part, no ha pogut marcar tot i gaudir d’ocasions clares.

Esperen rival

Amb la victòria per 3-1, la selecció espanyola ha aconseguit classificar-se per la final de l’Europeu sub-19 on es trobarà el guanyador del França-Croàcia. Divendres, a partir de les 19h, el combinat dirigit per Luis Milla buscarà el títol que l’acrediti com a millor equip del continent europeu.