Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, de setembre 19, 2010

Adéu a la maledicció (1-2)


Adéu a la maledicció (1-2)

El FC Barcelona ha acabat amb tres anys consecutius de derrotes de Lliga al Calderón amb una lliçó de bon futbol. Messi i Piqué han donat el triomf als de Guardiola, superiors de principi a fi.

No ha decebut l'Atlètic-Barça d'aquest diumenge. Tres gols, una expulsió i vuit targetes grogues resumeixen un partit vibrant en què el FC Barcelona sempre ha portat la iniciativa. El 0-1 obra d'un genial Messi -que ha acabat marxant en llitera per una brutal entrada de Ujfalusi en el descompte- ha encarrilat un triomf que Raúl García ha posat en dubte després d'un llançament de córner local. Ha respost ràpid el Barça mitjançant Piqué en una altra acció a pilota parada. Tot, en un primer temps que ha tingut continuïtat en el segon, on De Gea ha mantingut viu un Atlètic que només li ha posat cor. El futbol havia estat tot del Barça.

Genialitat de Messi per començar

El partit ha nascut elèctric. Amb aquests equips sempre passa igual. Tots dos pressionaven molt amunt, sobretot l’Atlètic, que incomodava la sortida de pilota blaugrana. La solució l'ha trobat Messi -que exercia sovint de mitja-punta i baixava a rebre al migcamp-, que ha desnivellat el duel en la jugada del 0-1. Primer, ha assistit a l'espai Villa, que ha rematat al pal; la continuació d'aquesta mateixa acció ha finalitzat amb una assistència de Pedro al propi Messi, que amb un toc genial ha batut De Gea.

Empata l’Atlètic, respon el Barça

Sigui quina sigui el teu avantatge al marcador, al Calderón mai et pots refiar. I una acció aïllada de l'Atlètic ha portat la igualada local en el minut 25, quan Raúl García ha guanyat una batalla aèria després d'un córner. Al Barça el gol no li ha afectat gens i l'equip ha continuat manant a Madrid, liderat per un Messi realment connectat. Precisament l'argentí ha provocat el córner que ha suposat l’1-2 blaugrana. Piqué l'ha resolt amb un control i un xut creuat de luxe. A la mitja part s'arribava amb gols. Previsible.

L'altre partit de l'Atlètic

L'Atlètic, inferior de principi a fi, ha intentat a la represa donar la volta al partit mitjançant l'altre futbol. Les protestes eren contínues i el públic exigia més a l'àrbitre, que ha perdonat la segona groga a Domínguez. En tot cas, el partit s'ha igualat i les possessions del Barça han anat a menys. Les seves ocasions no: De Gea ha mantingut amb vida l'Atlètic després dels xuts de Xavi i Pedro.

Perdonen Villa i Messi, que acaba lesionat

Quique Flores ha optat per introduir canvis. El Kun, dubte fins a última hora i desaparegut a la primera part, ha deixat el seu lloc a Diego Costa. També han entrat Tiago i Antonio López. Guardiola, en canvi, només ha apostat per Keita en el lloc de Villa, desencertat en els metres finals. Tant l'asturià com Messi han pogut rematar l'Atlètic, que després d’intentar-ho una i altra vegada finalment ha capitulat a l'evidència: la maledicció del Calderón s'havia acabat. Una brutal entrada d'Ujfalusi al turmell de Messi -castigada amb vermella directa- en el descompte ho ha deixat clar.


La prèvia Una victòria per a GuardiolaTot i haver caigut en els seus dos darrers compromisos de Lliga al Calderón, Josep Guardiola ja sap el que és guanyar-hi. Va fer-ho en la seva primera visita com a tècnic del primer equip, quan el FC Barcelona va disputar l’anada dels vuitens de la Copa del Rei a Madrid. Aquell dia, Messi va sortir ovacionat després de signar un hat-trick i donar la victòria als culers per 1-3.
Previsió: partidàsRoger Bogunyà
El Barça s’enfronta aquesta tarda (19 h, GolT, Canal+Liga i R@dio Barça) a l’Atlètic de Madrid en un duel acostumat als gols i les emocions fortes. L’equip, sense Abidal, vol donar continuïtat a les bones sensacions de dimarts.
La trajectòria del joc blaugrana és creixent. Va caure a l’anada de la Supercopa amb una segona part atípica, va millorar força el dia de la tornada, va confirmar el bon futbol a Santander i dimarts passat va assolir l’excel•lència amb Panathinaikos. Entremig, va patir un inesperat accident contra l’Hèrcules. Avui toca oblidar definitivament aquesta ensopegada i mantenir la línea oferta a Europa. El rival és temible: l’Atlètic de Madrid.

Volen acabar amb la maledicció

De fet, els matalassers són l’únic equip local que ha estat capaç de tombar el Barça en els seus tres últims desplaçaments a la Lliga. El fantasma del Calderón persegueix des de fa anys els blaugrana, que sempre, tot i tenir opcions de tornar amb els tres punts, acaben ensopegant. Aquest any, però, el Barça viatja a Madrid amb tots els seus cracs i només amb les absències d’Abidal i Jeffren, i no en quadre com l’any passat (quan una plaga de lesions –majoritàriament en defensa– va debilitar moltíssim l’equip).

Dues idees semblants

Atlètic i Barça són segurament els dos equips de la Lliga que fan un futbol més semblant. Ràpid, associatiu i molt ofensiu. El dels madrilenys és segurament més vertical i menys elaborat, però ha quedat demostrat que complica la vida al Barça, que no cau lluny del Camp Nou a la Lliga precisament des de la darrera visita al Calderón. Avui toca refer-se i totes les previsions indiquen que serà un partidàs. Com sempre en els últims anys.

Equips guanyadors

No hi falten els al•licients. S’enfronten Forlán i Messi, últims Botes d’Or, en el duel dels dos últims campions de Supercopa europeus. Atlètic i Barça són els conjunts de Primera que més títols sumen darrerament. S’han acostumat a la victòria i, de fet, els de Quique Sánchez Flores s’han apuntat dues victòries en les dues primeres jornades de Lliga. Arriba l’hora de la veritat per al Barça.