Penya Barcelonista de Lisboa

dissabte, d’agost 21, 2010

Superremuntada i Supercopa (4-0)


Superremuntada i Supercopa (4-0)

El Barça continua engrandint la seva llegenda. Ha golejat per 4-0 el Sevilla en una nit brillant de futbol i ha remuntar així el 3-1 advers de l'anada. Ha debutat Villa en una nit en què Konko (pp) i Messi, amb un nou hat-trick, han estat els golejad

Guardiola ha enviat un missatge mitja hora abans de començar el partit, quan s’han donat a conèixer les alineacions: jugarien cinc dels campions del món d'inici. I Messi, també. Seria un duel de poder a poder. Dues hores després ha quedat demostrat que un Barça al complet és molt difícil que ningú el superi. En només 45 minuts ja havia donat la volta al 3-1 de l'anada, gràcies al gol en pròpia de Konko -després d’una jugada de Pedro- i als dos de Messi. La festa de la segona meitat ha permès veure en acció Villa, Adriano -dos debutants al Camp Nou- i Iniesta, fabricant del 4-0 final, també obra de Messi.

Amb aquest resultat, el FC Barcelona obté el seu vuitè títol en tres temporades i manté la seva corona a la Supercopa d'Espanya. Un luxe.

Pedro i la sort posen el 1-0

La primera meitat ha començat com ho van fer gairebé totes les de la temporada passada al Camp Nou: amb possessió exagerada i espectacle de combinacions blaugranes i amb Messi, un extraterrestre. Tot i això, abans que fes la seva aparició terrenal al Camp Nou, Pedro ja havia avançat el Barça després d'una gran jugada que ha rematat Konko, en pròpia porta, a gol. En menys d'un quart d'hora, la meitat de la feina ja estava feta.

L'hora Messi

Els de Guardiola manaven amb autoritat. Piqué, de manera descarada, era l'origen de cadascuna de les jugades locals, i Xavi el gran dirigent, ha estat l'encarregat d'assistir brillantment a Messi a l'espai en l'acció del 2-0. L'argentí l’ha posat per sota de Palop, que a partir d'aquest moment ha deixat de perdre temps: el Sevilla ja anava per darrere en l'eliminatòria. Només havien passat 25 minuts i Messi encara guardava una última sorpresa per al primer temps. Ha finalitzat amb un xut per l'escaire i amb la dreta una associació prèvia amb Alves. 3-0.

Debuta Villa

Quan en el minut 56 han entrat Villa -que debutava en partit oficial amb el Barça- i Iniesta el partit ja s'havia convertit en un immens rondo que tenia embruixat al Camp Nou. Amb el de Fuentealbilla sobre la gespa, el rondo ha crescut encara més. Ambdues substitucions han pogut tancar definitivament l'eliminatòria pràcticament en les seves primeres intervencions sobre la gespa. No hi ha hagut sort, sí fantasia.

Messi posa la cirereta

Álvarez s’ha vist obligat a fer canvis. Han entrat Cigarini, Perotti i Luis Fabiano per oxigenar la zona ofensiva de l'equip, esgotada de córrer infructuosament rere la pilota en tasques defensives. Ni així ha espantat el Sevilla, i això que estava a només un gol de la pròrroga. La Supercopa era merescudament del Barça, que fins i tot ha tingut temps de tancar la festa amb el hat-trick de Messi, després d'una majestuosa triangulació entre Villa i Iniesta. ¡Campions, campions!


La prèvia Foto: arxiu FCB.Possible debut de VillaAquest dissabte pot ser un dia especial per a Villa i Adriano, les cares noves d’aquest Barça 2010/11. Tots dos poden estrenar-se al Camp Nou com a futbolistes blaugrana. Com a visitants ja hi havien jugat. El partit pot ser especial, sobretot, per a Villa, que encara no ha jugat cap minut amb l’equip. Adriano, en canvi, va fer tota la pretemporada amb el conjunt i ja va estrenar-se de manera oficial fa una setmana a Sevilla.
Presentació, remuntada i títol?Roger Bogunyà
El FC Barcelona pot guanyar aquesta nit (20.30 hores, TVE i R@dio Barça) la seva novena Supercopa d’Espanya. Per fer-ho, haurà de capgirar el 3-1 advers que arrossega de l’anada a Sevilla. Serà el primer partit al Camp Nou.
S’ensuma una nit de gols i bon futbol. Es busca supercampió i el Barça vol ser-ho ara que disposa de tots els seus efectius. Des dels vuit campions del món fins a Pinto, recuperat de la seva lesió al recte anterior de la cama dreta. Tots, doncs, estan a disposició de Guardiola –que donarà la llista definitiva de convocats poc abans del partit–, encara que molts d’ells encara no poden jugar els 90 minuts, segons les paraules del mateix tècnic. Sigui com sigui, els onze titulars que triï el de Santpedor hauran de capgirar el 3-1 advers de l’anada.

Rei de Supercopes

La tasca serà complicada. Perquè el Sevilla, tot i que té un decisiu compromís dimarts vinent a la Champions, contra el Braga, arriba a Barcelona amb tota la il•lusió d’aixecar la segona Supercopa d’Espanya de la seva història. El Barça cerca la novena, cosa que li permetria trencar l’empat amb el Madrid i convertir-se en el rei de Supercopes en solitari.

El primer per als campions mundialistes

Tampoc juga a favor el rodatge que tenen els uns i els altres. Per al Sevilla serà el seu tercer partit seguit amb els titulars sobre el camp, mentre que per al Barça és el primer. Això sí: els blaugrana disposaran dels vuit campions del món per primera vegada des que el 16 de maig es va guanyar la Lliga contra el Valladolid. Hi ha una dosi de justícia en tota aquesta història: el Camp Nou mereixia ser el primer escenari que tornés a veure els herois de l’estiu en partit oficial.

Factor Camp Nou

Tot i les adversitats, el FC Barcelona parteix amb força opcions per aconseguir el títol. Perquè el partit es juga en un escenari intimidant com és el Camp Nou, que acull el primer compromís de la temporada 2010/11, i perquè aquest dissabte podria presentar la primera gran assistència del curs. Perquè jugarà Messi i el Sevilla és l’equip que més gols ha encaixat a la Lliga per part de l’argentí. I perquè les dues darreres visites del Sevilla a la Lliga van acabar amb 4-0. Tot això seria més que suficient per pensar en la victòria.