Penya Barcelonista de Lisboa

dissabte, d’abril 24, 2010

Parany esquivat (3-1)


Parany esquivat (3-1)

El Barça s’ha imposat a un Xerez amenaçador fins ben entrada la segona part. Jeffren i Henry han marcat aviat, però els visitants han sembrat la incertesa amb un gol i un parell d’ocasions molt clares. Ibra ha sentenciat al minut 55.

Tothom tenia en ment la missió del proper dimecres, en què el Barça ha de remuntar un 3-1 a l’Inter, quan s’ha presentat al Camp Nou el cuer, el Xerez, per disputar un matx decisiu per a la Lliga. El líder, concentrat, s’ha avançat 2-0 al minut 23 per mitjà de Jeffren i Henry, encara que la rèplica de Bermejo ha avisat que no seria un passeig. De fet, els andalusos han perdonat l’empat. L’oportunisme d’Ibra, coincidint amb l’aparició de Piqué i Messi, ha tranquil•litzat l’ambient. Superada la trampa, ara sí, toca pensar en l’Inter.

Escenari de gala

Ni el públic ni l’equip s’han relaxat davant de la visita de l’últim classificat. L’afició pràcticament ha omplert el Camp Nou i no ha deixat d’animar durant tota la calorosa tarda. També els seus homes han sortit conscients de la importància dels tres punts. El Barça presentava una alineació novedosa; sense Messi, recuperant el 4-3-3. Tenia un perfil més recuperador que ‘tocador’. És clar que sempre que juga Xavi, la pilota circula amb velocitat i intel•ligència. I sempre la té el mateix: el Barça. De les botes del ‘6’ ha nascut l’1-0. Una passada interior seva l’ha pescat Jeffren, que s’ha driblat Casado molt hàbilment després de patinar i ha batut el porter Renan amb un xut inapel•lable (min 13).

Gol d’Henry i imprevist

El vigent campió jugava intens i profund. No tardaria en marcar el segon. Al minut 23, Keita ha assistit a Ibrahimovic perquè el suec regalés el gol a Henry. Els tres puntes es mostraven molt actius. El partit s’havia posat molt de cara aviat, però, a continuació, Bermejo ha escurçat distàncies en col•locar a l’escaire una esfèrica que havia robat a Txigrinski. Tot i que els seguidors han reaccionat encoratjant l’ucraïnès, la diana visitant ha minvat la confiança culer. Durant mitja hora, el Barça ha perdut precisió enfront d’un contrari valent i agressiu.

Messi al rescat

El Xerez s’ho creia. Ha arriscat a la represa prescindint d’un dels tres centrals amb que formava. I ha donat dos ensurts monumentals d’entrada amb dues rematades, una d’Orellana en recollir un rebuig defectuós de Valdés i de Bermejo amb el cap, que ha salvat el porter del Barça. L’equip semblava groggie. Per girar la truita, Guardiola ha introduït Piqué i Messi al minut 52. Amb el millor futbolista de la Terra sobre la gespa ha tornat la calma. Al 55, una acció de Touré per l’esquerra l’ha culminat Ibra amb un toc subtil.

Plàcid final

Amb el 3-1 el Barça ha incrementat el ritme, molt baix en la mitja hora anterior. S’ha retrobat amb la verticalitat. Ho ha seguit intentant. Renan ha evitat una golejada major en un u contra u amb Ibra (min 85). Només la vermella a Alustiza per una entrada a Messi ha interromput la pau. Una altra falta tan absurda com innecessària d’Orellana ha provocat que el Xerez acabés amb nou. No ha estat l’últim rugit del Camp Nou. En finalitzar el partit, els jugadors s’han posat una samarreta commemorativa del partit del dimecres. Serà una altra història.

La prèvia Nou horari

Serà el primer cop aquest curs, i segurament també l’últim, que l’equip jugui al Camp Nou a les 18.00 hores. Abans només ho havia fet a la jornada 2, quan va enfrontar-se al Getafe (0-2).
Ens aixecaremRoger Bogunyà
L’equip vol recuperar el bon joc i la dinàmica de victòries contra el cuer de la Lliga, el Xerez (18.00 hores, GolT, Canal+ Lliga i R@dio Barça). S’ho perdran Alves i Iniesta, mentre que Abidal és dubte.
Avís per a navegants: l’últim cop que un cuer va visitar el Camp Nou es va endur els tres punts. Va ser l’Espanyol de Pochettino, precisament un dels dos conjunts que han fet la guitza al Barça en menys de deu dies. L’altre ha estat l’Inter, tot i que aquesta és una altra història que continuarà dimecres. Avui la Lliga centra tota l’atenció i l’equip, després de dos partits sense victòria, vol aixecar-se com el que és, tot un campió d’Europa i del món. Qui doni per mort aquest Barça cometrà un greu error.

Prohibit pensar en l’Inter

El líder no pot relaxar-se contra el Xerez. Ni dosificar-se o pensar en el matx de dimecres. És l’hora de sumar tres punts més que l’apropin al títol de Lliga. Per fer-ho, Guardiola no podrà comptar amb Dani Alves, expulsat dissabte a Cornellà-El Prat, ni amb el lesionat Andrés Iniesta. Els altres 19 futbolistes del primer equip estan a disposició del tècnic, tot i que Éric Abidal no va exercitar-se divendres per unes molèsties al pubis.

Tant ell com Zlatan Ibrahimovic van reaparèixer la setmana passada un cop superades les seves respectives lesions i el tècnic segur que voldrà donar-los minuts perquè agafin el to de cara al tram final de competició. I és que només queden sis o set partits per jugar-se.

Solució a les adversitats

El plantejament del Xerez s’assemblarà el màxim possible al de l’Espanyol i l’Inter. És la fórmula anti-Barça que més èxit ha donat als rivals. Els de Gorosito intentaran que no hi hagi continuïtat en el joc, tallar el ritme del partit, destruir. Per als blaugranes serà la millor prova, també, de cara al partit de Lliga de Campions. El Barça ha de superar les adversitats amb què s’ha topat contra aquest tipus d’estil i recuperar la dinàmica de victòries assolida abans de la cita amb l’Espanyol. Llavors portava set triomfs consecutius a la Lliga. Ara el repte és aixecar-se i sumar-ne cinc més.