dimarts, d’abril 20, 2010

Toca remuntar (3-1)

El Barça ha caigut per 3-1 al Giuseppe Meazza, en l’anada de les semifinals de la Champions. Pedro ha marcat un gol d’or al minut 19 que ha estat respost amb tres d’un Inter molt vertical.

Caldrà una nit màgica al Camp Nou el 28 d’abril. L’Inter de Milà s’ha imposat a l’anada de les semifinals de la Champions per 3-1 i toca una remuntada històrica. El Barça s’ha avançat aviat, amb un gol de Pedro. Malgrat això, els neroazurri, amb un futbol molt directe, han capgirat el marcador, gràcies sobretot a una represa molt inspirada. Els catalans han apel•lat a l’èpica en els darrers trenta minuts. Han deixat clar que ho donaran tot per ser a Madrid. El finalista es decidirà a la Ciutat Comtal.

Pedro torna a aparèixer

Ni Mourinho ni Guardiola han col•locat cap sorpresa en l’alineació. Tots dos equips dibuixaven un espècie de 4-3-3, amb molta mobilitat dels atacants. El respecte de l’Inter envers al campió del món era evident. L’esperava al darrere, mostrant-se agressiu i perillós després de la recuperació de la pilota a la medul•lar. El Barça, per la seva banda, dominava, intentant no cometre errors. Carregava el joc per la dreta. En una de les primeres ocasions que ha girat l’esfèrica de banda, una internada de Maxwell ha propiciat el 0-1. La passada de la mort del lateral brasiler l’ha rematat al fons de la xarxa Pedro, l’home dels gols màgics.

Empata Sneijder

El control era dels blaugrana, superiors al mig del camp, però la pólvora dels davanters interistes estava a punt per explotar en qualsevol moment. Ha avisat Diego Milito amb un xut ajustat a l’arrel del pal (min 27). Tot seguit, Sneijder, sol a l’àrea petita, rebia de Milito i signava l’empat. Aquests dos homes han estat un malson per la rereguarda. La verticalitat dels locals li creava problemes al Barça quan no tenia la pilota. Només se sentia còmode quan la recollia Xavi, amb cert espai per construir.

Fatídica represa

El Barça ha començat amb mal peu la segona part. Al minut 48, l’Inter ha robat la pilota amb una més que possible falta sobre Messi i ha construït un contraatac letal culminat per Maicon. L’equip havia de reaccionar. Ho ha fet immediatament amb un xut enverinat de Messi des de fora l’àrea i un cop de cap a boca de canó de Busquets. El porter Julio César ha salvat el 2-2. Més efectius han estat els italians. En el 60, Milito al segon pal, en posició molt dubtosa, ha marcat el tercer i deixava el Barça contra les cordes.

Èpica sense premi

La situació era delicada. El Barça necessitava un gol per assolir un resultat més favorable per a la tornada, encara que també havia d’assegurar-se no encaixar-ne més per tal de mantenir viva l’eliminatòria. Abidal ha substituït Ibra per tancar la banda esquerra i buscar el miracle en l’última mitja hora. Aquest període seria un monòleg visitant. L’Inter es limitava a fer el que tan bon rèdit li havia donat: recuperar i enviar pilotades als seus puntes. El Barça s’ha abocat, amb Piqué despenjant centrades. El seu coratge quasi dóna un gol que hauria estat d’or i força merescut pel que s’ha vist a les acaballes.