Penya Barcelonista de Lisboa

divendres, d’octubre 27, 2006

Dissabte, 28 oct. 20:00 FC Barcelona-Recreativo


El Recreativo mai ha marcat al Camp Nou

El Recreativo de Huelva arriba al Camp Nou aquest dissabte per tercera vegada en tota la història de la Lliga espanyola. Fins ara, mai ha aconseguit marcar a l'estadi del FC Barcelona.

El Recre, el club més antic de l'estat espanyol, ha jugat només dues vegades en partit de Lliga al Camp Nou. El 2-0 de la temporada 78/79 i el 3-0 de la 2002/03 són els únics precedents d'enfrontaments entre aquests dos clubs centenaris.

Un 3-0 en una situació delicada
L'últim partit al Camp Nou entre els dos conjunt va ser la nit de Reis de 2003, quan Van Gaal encara dirigia l'equip. El partit arribava després de la golejada a Mallorca (0-4) que va permetre al tècnic holandès allargar el seu crèdit a la banqueta del Barça. Poques setmanes després, però, el servi Radomir Antic va agafar el relleu de l'holandès.
En aquell duel entre els dos conjunts, els golejadors van ser Rochemback, Cocu i Luque en pròpia porta. A més, Xavi va fallar un penal. Precisament, el migcampista egarenc és un dels pocs jugadors que queden encara a la plantilla i que ja van jugar en aquella ocasió, on també van fer-ho Motta, Iniesta, Puyol i Saviola, a la segona part.
El primer precedent
El primer partit de Lliga entre els dos conjunts a la Lliga data del 7 d'abril de 1979, un mes i mig abans de la mítica final de Basilea. En aquella ocasió la victòria del conjunt de Quim Rifé (2-0), es va consolidar gràcies als gols de Carrasco i Asensi.

A la Copa, tampoc han marcat
Els dos clubs s'han trobat només en una ocasió en una eliminatòria de la Copa. Era la temporada 1972/73, quan la competició s'anomenava Copa del Generalísimo i es van enfrontar en la cinquena eliminatòria. Al Camp Nou el resultat va ser de 2-0, mentre que a l'estadi Colombino el matx va acabar amb empat.