Penya Barcelonista de Lisboa

dimecres, de maig 11, 2011

La tercera Lliga consecutiva!La tercera Lliga consecutiva!


El FC Barcelona ha assolit aquesta nit al Ciutat de València (1-1) la 21a Lliga de la seva història, la tercera consecutiva i la tercera, també, des que Josep Guardiola s’asseu a la banqueta del primer equip. És el triomf d’un estil.

Ara fa unes dues dècades naixia un equip que, amb Josep Guardiola ubicat al migcamp, va meravellar Europa pel seu joc vistós i ofensiu. Aquell Dream Team va assolir quatre Lligues consecutives, però, més enllà dels títols, va deixar una empremta inesborrable al Camp Nou: una manera d’entendre del futbol. El joc de possessió, associatiu i per bandes, entre d’altres, es van convertir en trets identitaris de l’equip.

Ara, 20 anys més tard i amb Josep Guardiola assegut a la banqueta, el FC Barcelona torna a ser una de les enveges mundials. Ha guanyat les tres últimes Lligues i duu nou títols en tres temporades amb un futbol pensat per “atacar, atacar i atacar”, com tantes vegades ha repetit en roda de premsa el tècnic blaugrana.

Tres consecutives per segona vegada

Només el Barça de Johan Cruyff havia guanyat tres Lligues consecutives (finalment van ser quatre). És per aquest motiu que l’èxit assolit per Josep Guardiola al capdavant del FC Barcelona és una fita històrica. Sobretot, perquè cap tècnic del Club havia assolit tres Lligues en els seus tres primers anys a la banqueta blaugrana. Cruyff va guanyar la seva primera Lliga a la tercera temporada. El balanç recent és revelador: 11 de les últimes 21 Lligues han estat del Barça.

L’herència de Rijkaard

Entre el Guardiola jugador i el Guardiola tècnic han passat diversos entrenadors pel Club (Robson, Van Gaal, Serra Ferrer, Rexach, Antic i Rijkaard), però de tots ells qui més part de culpa té en els èxits actuals del Barça és el predecessor de Guardiola. Rijkaard, guanyador de dues Lligues i una Champions, va aportar conceptes com la intensa pressió a camp rival que encara ara els jugadors apliquen. La seva herència l’ha aprofitat i millorat Guardiola, que ha fet del conjunt blaugrana una màquina espectacular de fer gols –en porta gairebé 150 aquesta temporada- i guanyar partits i títols. La tercera Lliga consecutiva n’és la millor mostra.

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home