Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, de març 06, 2011

Una senyora victòria (1-0)


Una senyora victòria (1-0)


Un gol de Keita just abans del descans ha donat la victòria a un Barça que ha merescut un resultat més ampli el dia en què la Llotja estava ocupada únicament per dones. Amb aquest triomf, els de Guardiola se situen 10 punts per sobre del Madrid.

Definitivament, a Keita li va bé el Saragossa, a qui la temporada passada va endossar l'únic hat-trick de la seva carrera i al que aquest dissabte ha tornat a tombar a base de recuperacions i un gol, l'únic del matx i que li ha atorgat tres punts més a un Barça llançat a la Lliga. Ha estat el partit de Keita i també el de les dones barcelonistes, reconegudes pel Club en una Llotja plena d'elles. L'equip les ha homenatjat amb una superioritat insultant -el resultat ha estat excessivament curt- i amb un nou triomf. Ha estat una senyora victòria.

Després d'aquest partit, i abans de la disputa del Racing-Madrid d'aquest diumenge, el FC Barcelona lidera la classificació amb 74 punts, deu més que el conjunt blanc. I només queden 33 en joc.

Salvador Doblas

Al Barça li ha costat de primeres. Sense referents habituals com Abidal, Busquets, Iniesta o Villa, i amb un Saragossa ultradefensiu al davant, els de Guardiola han necessitat gairebé vint minuts per crear la seva primera ocasió de perill. El partit tranquil•lament hauria pogut jugar-se en una meitat de camp, tal era la superioritat blaugrana, amb Valdés, Milito i Bojan com a grans novetats d'inici. Tant el de Linyola com Messi, Pedro i Xavi han provat Doblas, l'heroi aragonès durant tot el primer temps.

Imperial Keita

L'home més destacat de la trobada, però, estava sent Keita, que al costat de Mascherano s'ha atipat de recuperar pilotes dividides en camp contrari. Amb ell acabaven tots els intents de contraatac del Saragossa i amb ell començaven una i altra vegada cada un dels atacs locals. La seva actuació ha quedat ràpidament completada amb un golàs de cap a la mitja hora, però l'àrbitre l’ha anul•lat incorrectament. Deu minuts després, s’ha fet justícia i l'africà ha anotat novament l’1-0 després d'una excel•lent jugada de Messi, executor de la 'passada de la mort' des del costat dret.

Avisa el Saragossa, respon el Barça

El resultat advers ha obligat Aguirre a posar més artilleria després de la represa. El Saragossa, de sobte, ha sortit de la cova i ha disposat de dues bones ocasions de Bertolo i Sinama -aquesta amb intervenció decisiva de Valdés- per igualar el partit. El Barça, de nou una mica encallat a tres quarts de camp, ha respost amb una rematada de cap de Piqué i amb una altra de Bojan que Doblas ha tornat a treure.

Possessió final

Les dues bandes, ocupades per Alves i Pedro en el tram final, estaven sent el millor del Barça a la segona part. Al Saragossa Uche i Sinama eren dos ganivets a l'espera de la passada llarga i el contraatac. Tots dos han deixat de defensar molt abans del final, en un intent fallit per part d' Aguirre, ja que l'enorme possessió blaugrana ha impedit qualsevol tipus d'amenaça visitant. Els punts es quedaven a casa.


La prèvia 0-2 a la primera voltaEn el compromís jugat a La Romareda corresponent a la primera volta, el FC Barcelona va imposar-se per 0-2 gràcies a dos gols de Leo Messi. Llavors, el Saragossa era el cuer de Primera.
L’exigència és màximaRoger Bogunyà
El FC Barcelona rep aquest tarda el Saragossa (20.00 hores, Gol T i Canal+ Liga) en un duel marcat per les victòries recents a Mallorca i València. L’equip, que vol continuar sumant de tres en tres, compta amb les novetats de Valdés i Jeffren.
No hi ha res com tornar a casa. Sobretot si es ve de dos partits extremadament complicats lluny del Camp Nou, a Mallorca i València, que el FC Barcelona va resoldre de manera brillant, sense haver encaixat cap gol. Ara, un altre cop amb el suport del públic, el conjunt de Guardiola –que podria no asseure’s a la banqueta avui a causa de l’hernia discal que pateix– cercarà un nou triomf que el consolidi encara més al capdavant de la classificació.

Europa en l’horitzó

La Lliga ja ha començat el seu compte enrere i l’exigència és màxima a cada partit. Sigui quin sigui el rival. Aquest dissabte, el torn és per al Saragossa, que duu tota la temporada lluitant per fugir de les posicions de descens i que visita el Camp Nou únicament tres dies abans del decisiu compromís de Champions amb l’Arsenal. És per aquest motiu que aquesta nit l’atenció i la concentració seran elements clau. No hi valen distraccions europees.

Tornen Valdés i Jeffren

Els jugadors disponibles ho saben. Entre ells hi ha Jeffren, que dijous va rebre l’alta i que no formava part en una llista de convocats des del Betis-Barça de Copa del gener, i també el porter Víctor Valdés, que no jugava des del partit a l’Emirates i que divendres va rebre l’OK mèdic. El cos tècnic blaugrana, doncs, continua lamentant l’absència de Puyol, encara lesionat.

Importants absències visitants

Al bàndol visitant les baixes són més nombroses. Javier Aguirre no podrà comptar amb els lesionats Leo Franco, Lafita, Braulio i Boutahar i els sancionats Contini, Gabi i Ponzio. En total, set absències que obligaran el mexicà a alinear un onze gens habitual. Els aragonesos, molt necessitats de punts, arriben al Camp Nou dos punts per sobre de les posicions de descens.