diumenge, de gener 02, 2011

Pedro brinda un triomf sofert (2-1)

El Barça ha iniciat el 2011 amb una victòria treballada sobre el Llevant. Amb dos gols a la segona part, Pedro ha compartit protagonisme amb Xavi, el dia en què ha igualat el rècord de partits de Migueli.

Com ve sent habitual en les estrenes de l’any al Camp Nou, el duel amb el Llevant ha resultat ser d’aquells de picar pedra. Incòmode, feixuc. Tant, que el Barça no ha pogut encetar el marcador fins a la segona part. Sense Messi, a l’equip li costava fer-se un forat en la teranyina que dibuixava al darrere el contrari. Fins que a la represa Pedro ha resolt amb dues dianes en tretze minuts. Un gol d’Stuani a falta de deu minuts ha afegit emoció a l’onzena victòria consecutiva a la Lliga.

Espais reduïts

El partit havia arrancat amb tots els jugadors excepte Valdés al camp del Llevant, fet que originava pocs espais en la zona d’atac del Barça. S’havia de provar amb xuts de lluny. D’aquesta forma, Iniesta (min 7), Villa (min 13) i Pedro (min 40) han posat el porter Reina en serioses dificultats durant el primer temps.

Monòleg culer

La circulació pel centre –on el Llevant acumulava més homes- era complicada. Tot i això, el Barça, amo i senyor de la pilota, cada cop combinava amb més fluïdesa i profunditat davant els de Luis García, molt ben col•locats sobre la gespa. Fins i tot han amenaçat amb centrades perilloses que no han trobat rematador. Al marge d’un parell d’ensurts, l’eix defensiu inèdit que formaven Busquets i Abidal ha estat impecable.

Sumava i sumava córners el Barça enmig del seu monòleg. Reina, malgrat no encertar a blocar l’esfèrica i concedir segones opcions, es mostrava infranquejable per dalt i per baix.

Pedro, en estat de gràcia

La resistència llevantina ha acabat a la represa. Al primer minut de la segona meitat, Pedro ha culminat una acció d’Alves dins de l’àrea després d’una gran passada del ‘recordman’ Xavi. Necessari. El Barça afrontaria la resta del matx amb molta més tranquil•litat. I, amb una triangulació similar a l’1-0, Pedro ha marcat el segon amb un tret creuat i precís.

Final amb sorpeses

Més tard, el Barça es rearmaria amb una medul•lar integrada per Xavi (de migcentre), Keita i Thiago. La genialitat d’aquest últim ha estat a punt de facilitar-li el hattick a Pedro, que s’ha trobat amb el travesser (min 71). Quan el matx semblava vist per sentència, Stuani ha escurçat distàncies engaltant una esfèrica bombejada. Quedaven deu minuts emocionants. Els dos equips s’han obert, un per eliminar la incertesa i l’altre per empatar. Les últimes ocasions serien per al Barça, amb ofici suficient per assegurar tres punts més davant les pilotes penjades a la desesperada pel Llevant.

Els seguidors han celebrat l’onzena jornada seguida guanyant i han ovacionat Xavi, qui, al costat de tota la plantilla, s’ha dirigit a ells en finalitzar el matx. Una agradable sorpresa que ha arrodonit un triomf sofert.