dissabte, de novembre 20, 2010

Golejada rècord abans del clàssic (0-8)

El Barça arrasa l’Almeria en un recital de futbol ofensiu. Al minut 36, ja guanyava per 0-5 gràcies a les dianes de Messi (2), Iniesta, Acasiete en pròpia porta i Pedro. Bojan (2) i Messi de nou han tancat un resultat històric.

Brutal demostració de força del Barça abans del clàssic de la propera jornada. L’equip ha destrossat sense pietat l’Almeria en una primera meitat de somni. El 0-5 del descans ho deia tot. El vigent campió havia exhibit tota la seva lluentor i efectivitat. A la segona part n’han caigut tres més. Messi, amb un hattrick, ha estat un dels grans protagonistes de la sisena victòria barcelonista a domicili en sis desplaçaments.

Inici de luxe amb gol

No ha tardat gens el Barça a tancar l’Almeria al seu camp. L’equip combinava amb paciència i profunditat davant un rival que cada cop regalava més metres. Les oportunitats per als visitants queien pel seu propi pes. Villa, per partida doble (min 2), i Messi (min 7) han avisat amb xuts perillosos dels seus plans. Estaven preparant una nova obra d’art: al minut 16, Messi ha arrencat cap a la porteria, s’ha associat amb Villa, que li ha fet una paret amb el taló, i ha batut Diego Alves amb un xut creuat des de la frontal.

I dos més abans de la mitja hora

Tot seguit, amb l’Almeria KO, Iniesta ha marcat el 0-2 en una jugada que havia iniciat i que ha culminat afusellant el porter després de rebre un regal de la defensa local. Per intensitat i qualitat, era un brillant començament culer. L’infortuni dels andalusos s’ha agreujat quan Acasiete s’ha introduit en pròpia porta una centrada amb intenció de Maxwell. Així doncs, als 26 minuts, el panorama era immillorable per al Barça: guanyava 0-3, estava crescut i el contrari i el seu públic semblaven enfonsats.

0-5 al descans

Tot això davant d’un Almeria que era el tercer equip menys golejat de la Lliga. De fet, encara no havia encaixat més de dues dianes en un partit. La quarta de la nit portaria la rúbrica de Pedro, encara que gran part del mèrit se li ha d’atribuir a Fontàs per una passada llarga al més pur estil Koeman. L’aposta de Guardiola pel central banyolí, un èxit. A continuació, l’implacable Leo Messi s’ha apuntat el seu gol cent en la Lliga en caçar un rebuig de Diego Alves. I és que malgrat el resultat, el Barça no afluixava. En volia més.

S’estrena Bojan i hattrick de Messi

A la segona part, el cos tècnic ha preferit reservar Xavi i Iniesta d’entrada i més endavant Pedro (min 55). L’Almeria s’ha animat per buscar el gol de l’honor. Valdés i el travesser l’han evitat en un tret endimoniat de Piatti (min 58). L’intent de reacció local s’ha frenat en sec per culpa de Bojan, autor del sisè en una acció plena de talent. El comportament del Barça, fins al final, ha estat impecable. Sense abaixar la guàrdia, però amb respecte per al contrari. L’inconformisme de Messi –ho vol jugar tot- ha propiciat el setè.

La golejada històrica l’ampliaria Bojan (min 72). El 0-8 iguala la millor victòria del Club de sempre en el campionat, que data del 1959. El Barça afrontarà la pròxima visita a Grècia de Champions i el clàssic de la propera jornada de Lliga en un estat de forma pletòric.