Penya Barcelonista de Lisboa

dissabte, de setembre 25, 2010

Un partit com una catedral


Un partit com una catedral

(22.00 hores, TV3, La Sexta i R@dio Barça)

San Mamés viurà aquesta nit un d’aquells partits històrics que sempre fan goig. El FC Barcelona, novament sense Messi i sense Abidal, cerca la seva tercera victòria lluny del Camp Nou.

La Catedral es prepara per a una nova festa del futbol. El FC Barcelona, minvat per les absències de Messi i Abidal –que ja es van perdre el duel contra l’Sporting (1-0)-, afronta aquest dissabte la primera de dues visites molt complicades. Dimecres vinent espera el Rubin Kazan. Avui, però, l’equip de Guardiola ha d’estar preparat per a un duel intens i poc agraït. San Mamés sempre exigeix el màxim.

Objectiu: evitar el joc directe

La gran missió de l’equip blaugrana serà imposar el seu estil associatiu. La intensitat local, acompanyada per la passió del públic basc, dificulten molt aquest tipus de futbol. A l’equip de Caparrós li agrada més un joc més físic i directe, efectiu fa un any contra al propi Barça, quan pràcticament amb tres tocs de pilota va arribar el gol de l’empat definitiu de Toquero (que avui no jugarà per lesió). És el que intentarà i farà l’Athletic Club i és el que ha de desactivar com sigui el FC Barcelona. Llorente, en aquest cas, és la principal referència local.

Thiago, a la llista

Sense la presència del lesionat Messi i d’Abidal, que divendres a la tarda ja va exercitar-se en solitari després de tenir permís del club per la mort del seu avi, Josep Guardiola disposa de 17 jugadors del primer equip i també de Thiago, del B, convocat per al partit de San Mamés i que porta tota la setmana exercitant-se amb els companys del primer equip. Jeffren, finalment l’home descartat contra l’Sporting, també forma part de la llista de convocats.

Un Athletic Club a l’alça

L’Athletic Club no ho posarà fàcil. Caparrós ha aconseguit que sigui un equip cada cop més conjuntat, en ascens, i que va fregar la classificació per a l’Europa League ara fa un any. Aquest any, el seu inici també ha estat més que correcte, amb dues victòries, un empat i una derrota que el situen setè a la taula classificatòria.