dimarts, de setembre 14, 2010

El Barça s'exhibeix a Europa

Pedro s'ha sumat a la festa i ha marcat el quart gol del Barça contra el Panathinaikos després d'una gran jugada de Messi, el xut del qual ha rebotat als dos pals de la porteria grega. El mateix Messi havia desaprofitat l'oportunitat d'ampliar l'avantatge al fallar un penal al cap de pocs minuts d'iniciar-se la segona part del matx. El partit ja és un festival blaugrana.

La primera meitat, que s'ha acabat amb un 3-1, ha estat extraordinària. Amb el millor i el pitjor, ben poc hi ha hagut del Barça. Amb el millor perquè l'equip de Guardiola ha tingut precisió, velocitat i intercanvi de posicions. I això que el Panathinaikos, que no ha fet gran cosa, s'ha avançat en el minut 19 amb un gol de Govou.

Un d'aquells gols que sol encaixar el Barcelona de Guardiola. Ha tret el porter, ha tocat Cissé de taló i Govou s'ha avançat a Abidal per batre un indefens Valdés.

Però la reacció blaugrana ha estat immediata. Una meravellosa passada de Xavi a l'interior de l'àrea ha permès a Messi aconseguir l'empat.

Estratègia i jugades prodigioses

I el Barça no ha afluixat, sinó que ha seguit acorralant l'equip grec. Fins que en una jugada d'estratègia ha arribat el 2-1. Ha servit de córner Xavi, ha tocat Sergio Busquets al primer pal i Villa, que era al lloc adequat, ha esperat que la pilota arribés al segon pal per deixar anar un precís xut de dreta.

En menys d'un quart d'hora, el Barcelona ha superat una situació molt adversa i ja se n'anava al descans amb un merescut triomf. No ha fet res dolent per perdre el partit, però un greu error de coordinació defensiva l'ha obligat a un esforç addicional. Entre Messi i Villa han capgirat el partit. I en l'últim instant de la primera meitat, una jugada prodigiosa del Barcelona li ha permès a Messi aconseguir el 3-1. Una exhibició del Barcelona.