Penya Barcelonista de Lisboa

dilluns, d’agost 09, 2010

Adéu triomfal (0-3)


Adéu triomfal (0-3)

El Barça tanca la gira asiàtica amb una golejada davant del Guoan en l’estadi el Niu d’Ocell. Les dianes de Sergi Roberto i Nolito, al principi, i d’Ibra, al final, han decidit el darrer compromís de preparació.

L’emblemàtic estadi el Niu d’Ocell de la Xina ha estat testimoni d’una victòria pràctica del Barça. La tercera en el tercer i definitiu partit de pretemporada. L’equip ha posat el punt i final a set dies de gira asiàtica amb un triomf rubricat en el començament per Sergi Roberto i Nolito. Guardiola ha format amb un onze diferent en cada part, exceptuant el porter. Els blaugrana han seguit amb una imatge molt seriosa i solvent. El 0-3 d’Ibra, el millor del segon temps.

Gols i proves

La victòria culer s’ha gestat en els instants inicials. Abans del primer quart d’hora ja manava 0-2. El primer gol l’ha originat Edu Oriol, en un contraatac ple d’ímpetu culminat per Sergi Roberto (min 10). El segon, tot seguit, ha nascut en una genial centrada d’Adriano des de la dreta, rematada de forma impecable al primer toc per Nolito (min 13). El brasiler s’ha reafirmat com un lateral dret de garanties, així com Jonathan dos Santos, molt còmode al mig centre. També Abidal s’ha provat com a central amb èxit. Fent parella amb Sergi Gómez, ha fet gala de la seva bona col•locació i rapidesa.

Pals de Messi

L’afició xinesa ha gaudit de Leo Messi, de fals davanter centre, durant la primera meitat. L’expectació i la cridòria eren màximes quan rebia la pilota. Al marge dels gols, l’argentí ha creat les oportunitats més clares amb dos llançaments, un de cap (min 29) i un altre de falta (min 44), estavellats al pal. El Guoan, per la seva banda, ha dit la seva amb dos trets neutralitzats per un providencial Pinto.

El tercer, d’Ibra

El porter andalús ha estat l’únic blaugrana que s’ha mantingut al terreny de joc al segon temps. Costava mantenir el ritme elevat. Principalment per l’estat de la gespa, molt alta. El conjunt xinès s’ha animat i ha generat aproximacions per escurçar distàncies. La més nítida, un lliure indirecte a l’interior de l’àrea rebutjat per la tanca defensiva (min 53). De totes maneres, el Barça, molt pragmàtic, no ha passat per massa angúnies. Encara ha pogut ampliar l’avantatge amb el 0-3, obra d’Ibrahimovic, amb un xut molt ajustat des de la frontal. Així s’ha precintat la gira 2010/11.