dissabte, de juliol 03, 2010

Villa porta Espanya per primera vegada a semifinals

El gol del blaugrana davant del Paraguai situa la selecció en una posició històrica

Consumat. Espanya s'ha ficat per primera vegada en les semifinals d'un Mundial després de superar el Paraguai per 1-0 amb un gol del màxim golejador del torneig, David Villa, que ja acumula cinc gols en els cinc partits disputats.
El gol de Villa ha arribat al minut 82, en una magistral jugada d'Iniesta que, després de deixar enrere diversos rivals, ha cedit la pilota a Pedro, que ha rematat a la base del pal dret. El rebuig l'ha aprofitat Villa per rematar a l'altre costat. La pilota ha entrat després de tocar al pal esquerre i, novament, al dret abans de morir a la xarxa.

El gol del pitxitxi del Mundial ha aconseguit acabar amb la forta resistència del Paraguai, que durant bona part del partit ha neutralitzat el joc espanyol. Fins i tot s'ha pogut posar per davant al marcador, però Cardozo ha vist com Casillas li parava un penal (minut 58) comès per Piqué a la sortida d'un córner. Tres minuts després, el que ha fallat un penal ha estat Xabi Alonso, després d'ordenar l'àrbitre repetir-ne un que havia transformat per un enderrocament a Villa.

Minuts d'infart

Després del gol espanyol, Paraguai ha estat a punt de forçar l'empat en un error de blocatge de Casillas que el porter madridista ha corregit amb una gran parada a xut de Roque Santa Cruz (m. 89). Un minut després, Villa ha perdut una ocasió d'or per posar el 2-0 al marcador. La lesió de Puyol, substituït per Marchena en els minuts finals, ha estat l'única mala notícia per a la selecció de Del Bosque, que ja ha fet història.

Espanya va ser quarta al Mundial del 1950 al Brasil, però en aquella ocasió no hi havia quarts de final, sinó diferents grups classificatoris. La selecció espanyola podrà seguir fent història dimecres que ve a Durban (20.30 h.) si és capaç de guanyar en la seva semifinal a Alemanya, que avui ha golejat l'Argentina de Maradona i Messi per 4-0, amb dos gols de Klose i un de Müller (que es perdrà el partit per targetes) i Friedrich.