dijous, d’abril 15, 2010

Homenatge al bon futbol (3-0)

El Barça, amb un joc molt vistós, ha golejat el Deportivo gràcies a la punteria de Bojan, Pedro (des del mig camp) i Touré. Tres punts d’or cultivats en una excel•lent primera part i certificats a la segona.
Amb bon peu ha començat la defensa del liderat en la primera de les set finals de la Lliga. Un Barça encara encisat pel triomf a Madrid ha asfixiat literalment el Deportivo de la Corunya. En una majestuosa primera part, s’ha avançat per mitjà de Bojan i ha estavellat dues pilotes a la fusta. El futbol culer ha estat atractiu i imparable. De principi a fi. Amb una petita treva a la represa, trencada per una obra d’art de Pedro. A continuació, Touré s’ha estrenat per matar el duel. És la setena victòria seguida en Lliga, aquesta, dedicada en exclusiva al lesionat Andrés Iniesta.

Bojan, cap a dins

Els herois del Bernabéu han arrancat igual d’inspirats de com van actuar dissabte. Presentava un onze ofensiu Guardiola, amb Jeffren, Bojan, Pedro i Messi -aquest més endarrerit- al davant. Amb tot això, quan el Barça atacava, el Deportivo tremolava. Tant com ho fet el pal després del xut de Pedro (min 8). L’equip havia anulat els extrems rivals i els visitants s’han replegat. S’olorava el gol del líder. L’ha signat Bojan amb un toc suau, al minut 15, després d’un brillant acció col•lectiva culminada amb l’enèsima assistència magistral de Xavi.

23 minuts impressionants

El ‘6’ i, com no, el ‘10’ seguien en estat de gràcia. Messi ho ha demostrat amb una letal passada interior cap a Jeffren i una vaselina, salvades totes dues pel porter Aranzubia (min 20). Agressiu en defensa, precís en la combinació, desequilibrant i intens, el Barça dominava i tenia tancat el Deportivo. Una mostra de la confiança blaugrana ha estat la xilena increïble que ha provat Alves i que hauria omplert el Camp Nou de mocadors blancs de no haver-se trobat al travesser (min 23).

Petita treva

El futbol dels locals era deliciós. La superioritat, total. Però faltava un segon gol per plasmar-la. Bojan l’ha tingut en una centrada de Jeffren que ha caçat amb l’esquerra massa forçat. El delit barcelonista sembrava el pànic entre els embotellats jugadors deportivista. Miraculosament han mantingut un escarransit 1-0 al descans. Un bon negoci perquè el joc del Barça ha perdut frescor a la represa. Fins i tot hi ha hagut un intercanvi de cops a pilota aturada, amb rematades de Márquez, per una banda, i de Riki, per l’altra.

Senyor Pedro

Tot i una nova oportunitat de Pedro (min 63), el Deportivo s’ho començava a creure. L’equip no tenia sort. Un xut de Messi l’ha salvat Laure quan Aranzubia ja estava batut. La incertesa s’ha acabat amb un golàs inoblidable de Pedro. El canari ha connectat des del centre del camp un rebuig defectuós amb el peu d’un avançat Aranzubia i l’esfèrica ha entrat molt ajustada. El Camp Nou ha corejat el seu nom uns minuts, així com el d’Iniesta. Un detall molt bonic.

L’hora del reconeixement

Ha tornat a agafar embranzida el Barça. Tot seguit, Touré s’ha apuntat el tercer amb una canonada després de recollir un servei de córner. Era el moment d’onades i homenatges des de la grada. Assordidor ha estat el que s’ha endut Xavi quan ha estat substituït (min 73). Igual de merescut, el de Valdés en blocar un llançament de Guardado. I, finalment, molt significatius han estat els aplaudiments de l’afició després del xiulet definitiu. S’ho havia passat bé. Aquest Barça s’agrada i fa gaudir.