Penya Barcelonista de Lisboa

dimarts, de febrer 24, 2009

Henry signa un empat positiu (1-1)


Henry signa un empat positiu (1-1)
L’Olympique i el Barça han saldat el primer assalt de l’eliminatòria amb un empat a que afavoreix més als de Guardiola que als locals. Henry, amb un gol a la segona meitat, ha igualat la diana inicial de Juninho.
El primer i el segon temps no s’han assemblat en res. El primer ha estat d’infart. L’Olympique ha imposat un ritme altíssim i n’ha sortit ben parat, avançant-se en la primera oportunitat de què ha disposat. En la segona el Lió no ha xutat ni un cop entre pals i el Barça, conscient que fer un gol a domicili era vital, ha pogut desplegar el seu joc de control amb més comoditat, fet que l’ha permès trobar el premi de l’empat mitjançant Henry (min 67). Amb aquest resultat, l’eliminatòria continua oberta, però el Barça tindrà el factor camp al seu favor per decantar-la cap al seu costat. La cita, l’11 de març vinent.
Juninho, letal
Els cinc primers minuts de partit han estat del Barça. Els deu següents, del Lió, que mitjançant un llançament de falta lateral de Juninho s’ha avançat al marcador en la seva primera arribada a l’àrea blaugrana (min 7). Tot seguit, els locals han gaudit dels seus millors moments, tancant el Barça al seu propi camp. Un xut al pal d’Eto’o ha servit per fer reaccionar als blaugranes (min 14).
Partit igualat
Fins llavors el ritme de partit havia estat altíssim. I L’Olympique no tenia inconvenients en tallar els atacs del Barça amb faltes evidents. Els blaugranes tenien problema en la construcció i només en comptades ocasions -a través de Xavi i Busquets- han tornat a crear perill real a la porta de Lloris. A l’altra banda, només Benzema, amb un xut sorgit del no res que ha acabat al pal, ha amenaçat Valdés (min 27).
Apareix Henry
La represa ha estat més tranquil·la. Sense ocasions a l’inici, el Barça ha trobat el seu joc cap al minut 60. I el premi a la seva insistència ha arribat a partir de dos córners. En el primer Piqué ha fregat l’empat i la jugada ha acabat en un segon córner. I en aquest el Barça no ha perdonat: Márquez ha pentinat al segon pal, on Henry l’ha empès a gol amb el cap (min 67).
S’acaben les ocasions
L’Olympique, menys intens i amb menys presència que a l’inici, no ha tornat a donar senyals de perill. Els francesos han pagat car l’alt ritme de joc del primer temps i el Barça ha estat l’equip que més ho ha provat des de l’1-1, però finalment el matx ha conclòs sense més notícies. El Camp Nou decidirà l’equip que accedeix a quarts.