Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, de setembre 28, 2008

El Barça s'emporta el derbi més calent


El Barça s’emporta el derbi més calent (1-2)

Un penal convertit per Messi al minut 100 ha decidit un derbi que ha tingut de tot. Els de Guardiola, els únics que han atacat, han remuntat in extremis una diana de Coro.
Un gol polèmic inicial, una expulsió, una interrupció temporal del partit, una diana in extremis per mitjà d’un penal... Per tot això i més, el derbi que s’ha viscut aquesta nit a Montjuïc serà impossible d’oblidar. Tot i el control i les oportunitats del Barça, l’Espanyol s’ha avançat al minut 20 amb una ocasió discutida, l’única que ha tingut en tot el partit. El domini del Barça s’ha intensificat amb l’expulsió de Nené just abans del descans i ha acabat tenint premi a poc per a la conclusió, després de la interrupció momentània del duel, amb l’empat d’Henry i un penal comès sobre Eto’o transformat per Messi. Sortida fulgurant
Quatre novetats, de les sorprenents, presentava l’alineació del Barça: Piqué, Busquets, Gudjohnsen i Henry entraven en el lloc de Márquez, Touré Yaya, Keita i Eto’o. Els jugadors blaugrana han sortit en tromba, han trobat espais ràpidament i ha gaudit de tres oportunitats claríssimes abans del primer quart d’hora. Iniesta i Henry ho han provat consecutivament (min. 10 i 11) i, a continuació, Xavi ha enviat un potentíssim xut de lluny al travesser. Es repeteix la injusta història L’Espanyol, desbordat per les bandes, intentava agafar oxigen per mitjà de les interrupcions i ha trobat una bombona al minut 20, en la primera aproximació a l’àrea barcelonista. Coro ha aprofitat un rebuig de Valdés després que el porter, que ha estat desequilibrat per Luis Garcia, no ha pogut blocar una centrada desviada per Piqué. Novament es repetia la injusta història de les darreres jornades.
Alt voltatge
El gol espanyolista no ha fet res més que incrementar la intensitat del derbi. El culers seguien insistint davant la sacrificada i poblada defensa perica. Al minut 36 el Barça ha tingut una doble ocasió claríssima amb un cara a cara entre Messi i Kameni i la rematada de cap posterior d’Henry salvada per Pareja sobre la línia. Ha estat una mostra més del recital ofensiu blaugrana de la primera part. Superioritat en futbol i numèrica I encara abans del descans, al qual s’ha arribat amb l’Espanyol absolutament tancat al seu camp, Xavi ha rematat alt una centrada d’Iniesta i Nené ha rebut la segona groga per un cop de colze a Busquets. Així doncs, a la segona part, a la superioritat en futbol blaugrana s’hi sumava la superioritat numèrica. Tot i això, l’equip trobava menys espais en atac i Guardiola ha optat per introduir un davanter (Eto’o) en detriment d’un defensa (Abidal).
Suspensió momentània
Eto’o no ha tardat a intervenir-hi i Kameni li ha impedit l’empat al minut 62. Ha estat poc abans d’una altra jugada increïble: després de diversos xuts repel·lits per la defensa de l’Espanyol, el d’Henry s’ha tornat a estavellar el pal. Eren moments de tensió al camp i a la grada. Una bengala llançada al sector dels aficionats culers ha exaltat l’afició de l’Estadi Olímpic. Alguns espectadors han saltat a la gespa i l’àrbitre Medina Cantalejo ha decidit suspendre momentàniament el derbi.
Guanya el millor
La pausa d’uns deu minuts no ha refredat l’envestida del Barça, que, finalment, ha aconseguit la igualada per mitjà d’Henry, que s’ha emportat un rebot de Kameni (min. 76). El partit s’ha allargat a causa de l’aturada i els de Guardiola han acabat embotellant els de Márquez a la seva àrea. La victòria blaugrana, més que merescuda pel que s’havia vist des del segon inicial (amb 31 xuts a porta per 5 del rival), ha arribat amb un penal comès sobre Eto’o i que ha definit Messi al minut 100.