Penya Barcelonista de Lisboa

divendres, de setembre 26, 2008

Calentando motores para el derbi


Guardiola: “Sempre m’han agradat molt els derbis”

Josep Guardiola creu que l’Espanyol no està a dalt per casualitat. El tècnic blaugrana preveu un derbi intens davant un rival molt fort defensivament. Guardiola reconeix que hi ha en joc més de tres punts ja que tot el país està pendent del partit.Josep Guardiola sap que el derbi d’aquest dissabte contra l’Espanyol no és un partit més. Hi ha tres punts en joc, com en els altres, però Barcelona i Catalunya estan molt pendents del que passi a la gespa de l’Estadi Lluís Companys: "És un partit perquè tothom gaudeixi. Celebro, a més, que els dos presidents hagin estat molt mesurats en les seves declaracions. Tota la ciutat i el país n’estaran molt pendents, del partit. A mi sempre m’ha fet una especial il·lusió jugar un derbi, sobretot a l’antic estadi de Sarrià, on hi havia molt ambient. També al Camp Nou, on gairebé sempre hem guanyat." L’Espanyol, un equip molt ben organitzat

Durant la roda de premsa prèvia al partit d’aquest dissabte Guardiola ha destacat els punts forts d’un Espanyol que ha començat molt bé el campionat de Lliga: "És un equip ben organitzat defensivament i que practica un futbol directe en atac. Els seus migcampistes no participen molt en el joc però ajuden molt en les segones jugades. És un equip al qual li fan molt poques ocasions i, per tant, molt difícil de guanyar."

Tamudo i Luis García

El capità de l’Espanyol, Raul Tamudo, torna a la convocatòria i podria formar parella atacant amb Luis García. Tots dos formen un dels tàndems més perillosos de la Lliga segons Guardiola: "Cal estar molt pendents d’aquests dos jugadors. Tamudo ha marcat moltíssims gols amb l’Espanyol i Luis García és un dels davanters més cotitzats del futbol espanyol. Tenen moltíssima mobilitat i són molt verticals i directes."

Millorar en atac i en defensa

Guardiola està satisfet amb el rendiment de l’equip, especialment en els últims partits. És conscient, però, que cal millorar aspectes del joc, com les baixades d’intensitat en algunes fases dels partits i l’eficàcia golejadora. "Algunes vegades tenim problemes per controlar els partits i en els inicis de les segones parts ens costa tornar a endollar-nos. Això és un problema de mentalitat i també un tema tàctic que he comentat amb els jugadors i que mirem de solucionar. També hem de rendibilitzar millor les ocasions de gol i millorar en defensa. Amb tot, crec que no hi ha equips als quals no els facin ocasions o que mantinguin la mateixa intensitat els 90 minuts”, ha dit Guardiola.