diumenge, de setembre 21, 2008

Gols a dojo (1-6)

El FC Barcelona ha golejat l’Sporting de Gijón per 1-6 en un recital de bon joc i gols. Xavi, Eto’o, Jorge (en pròpia porta), Iniesta i Messi (2) han estat els golejadors per part blaugrana.
La primera victòria a la Lliga ha arribat en la tercera jornada, però ha estat un triomf incontestable, que ha fregat la perfecció tant en el fons com en la forma. El fons, el resultat: un 1-6 que deixa palesa la diferència que hi ha hagut entre els dos equips durant els 90 minuts de partit, en un camp que ha acomiadat els protagonistes amb aplaudiments. I la forma: la victòria s’ha treballat amb una idea de futbol pròpia del Barça i de Josep Guardiola, i la conseqüència han estat un munt d’ocasions i uns quants gols de gran bellesa. Gols que han transformat Xavi, Eto’o, Jorge (en pròpia porta), Iniesta i Messi (2).

Intensitat alta

Ritme i intensitat han estat els trets característics dels primers minuts de partit. El Barça era el que ofegava l’Sporting a la seva àrea, però els locals no renunciaven als contracops. De mica en mica el matx s’ha tornat clarament de domini blaugrana, amb Alves i Iniesta portant de bòlit els laterals que tenien davant. Així s’ha fabricat el 0-1: el de Fuentealbilla s’ha internat per l’esquerra i ha centrat cap a Xavi, que, incorporant-se des de la segona línia, ha rematat de cap a gol.

Córners amb premi

El domini s’ha tornat tan excessiu que el Barça ha arribat a forçar fins a onze córners en 32 minuts. I precisament en aquest onzè córner ha arribat el 0-2, quan Puyol ha pentinat cap a Eto’o, que, ubicat al segon pal, només ha hagut de posar el cap per fer el seu primer gol a la Lliga i el segon de cap de la nit.

Un gol per a cadascun

El primer córner de la segona meitat ha significat el 0-3. Aquest cop, un dels centrals sportinguistes, Jorge, ha refusat la centrada cap a la seva pròpia porta. La diana en pròpia ha tingut, però, una ràpida resposta per part local, i Maldonado ha retallat diferències en una jugada aïllada dels blanc-i-vermells (min. 50).

Expulsió de Gerard

Tot i el gol local, el Barça ha continuat sent l’amo i senyor del partit. Els blaugranes triangulaven amb comoditat a la parcel•la de camp rival i recuperaven la pilota amb rapidesa. Una d’aquestes recuperacions ha permès que Messi encarés l’últim defensa asturià, Gerard, que ha hagut d’aturar-lo per impedir que l’argentí es plantés sol davant el porter. L’entrada li ha valgut la vermella, circumstància que ha permès al FC Barcelona manar amb encara més autoritat.

Amb un més, de l’1-3 a l’1-6

La superioritat numèrica ha provocat que l’Sporting es tanqués encara més dins la seva àrea. Era només qüestió de temps, i de talent, que arribés el quart gol del Barça, que ha estat una obra d’art entre Messi i Iniesta (min. 69). Un quart d’hora més tard ha arribat l’1-5, quan Messi ha engaltat una voleia descomunal dins l’àrea. Insatisfets, els blaugranes no s’han aturat i han trobat el sisè en una jugada que ha tornat a culminar Messi, aquest cop de cap. Els minuts finals també han servit per veure el debut oficial de Cáceres com a blaugrana. L’uruguaià ha entrat al camp al minut 82, quan ha substituït un Sergio Busquets que ha completat un partit molt i molt notable al migcamp.