Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, de gener 28, 2007

Líder amb caràcter (3-1)











Líder amb caràcter (3-1)


El Barça ha guanyat el Celta amb gols de Saviola, Ronaldinho, de penal, i Giuly. Els blaugranes han fet un joc molt sòlid i amb un gran treball en totes les línies demostrant una millora important.


Ha fet falta suar, estar concentrat i treballar molt en tot el camp per aconseguir aquesta victòria. Però és que ja ho havia avisat Frank Rijkaard en la prèvia. Els blaugranes han aconseguit un triomf merescut demostrant caràcter i personalitat davant d'un Celta que no cal oblidar que és un dels millors visitants de la Lliga. Saviola, que està en ratxa, ha trencat el gel, i Ronaldinho, de penal, i Giuly, han desfet l'empat que havia aconseguit Nené. El Barça comença la segona volta mantenint-se en el liderat en solitari i fent un joc que serveix perquè els seus rivals sàpiguen que no serà fàcil treure'l de la primera plaça.

Amb paciència
El públic ha rebut l'equip amb aplaudiments tancant així qualsevol dubte sobre la relació entre l'equip i la graderia. El Barça ha volgut respondre ben ràpid a aquests ànims dominant el partit. Tot i això es notava que davant tenia el Celta, un dels millors equips fora de casa, i els gallecs demostraven que amb espais podien crear perill. Els blaugranes, però, s'ho prenien amb paciència i el treball a la medul·lar era bàsic per a que el Celta no pogués fer bé el seu joc.
Aquí destacaven Edmílson i Deco amb el seu treball incansable. Jugant d'aquella manera, sense presses i amb molt de cap, estava clar que les ocasions acabarien caient pel seu propi pes. Edmílson i Xavi han estat els primers en avisar amb xuts des de fora l'àrea que han fet que Pinto s'estirés per enviar al pilota a còrner.

El premi
Tot i que semblava que les coses s'estaven posant de cara per al Barça, no s'hi valia badar perquè el Celta podia crear perill en qualsevol moment. Per evitar-ho era clau l'esplèndid marcatge de Zambrotta sobre Nené i que Oleguer i Puyol seguissin lligant en curt a Fernando Baiano.
En atac, el Barça veia com Iniesta anava agafant més pes i Saviola inquietava la defensa celtiña. El gol havia d'arribar i ho ha fet en el minut 34. Una combinació d'equip ha arribat a la banda esquerra, Ronaldinho ha pentinat per Gio i l'holandès ha fet una gran centrada que Saviola ha rematat amb el cap de manera esplèndida (1-0). L'argentí està en ratxa i això li dóna la confiança clau en el rendiment d'un davanter. El Celta es veia obligat a canviar els seus plans que fins aquell moment havien estat en gran part trencar el ritme blaugrana i alentir tot el que fos possible el joc.

Solidesa
La pilota era gairebé única i exclusivament del Barça, que movia la pilota per tot el camp. En aquest gran rondo blaugrana hi participaven els onze jugadors, Valdés inclòs. Aquesta imatge de control i solidesa es veia amanida per algunes ocasions com un xut sec de Deco que ha fet treballar Pinto. Saviola seguia apropant-se amb perill i, per tant, semblava que el segon del Barça era més a prop que no pas l'empat. Però no ha estat així i en el minut 66 l'àrbitre ha assenyalat un penal, després d'una topada entre Oleguer i Gio, que Nené ha convertit en la igualada (1-1).
El Celta empatava en la seva primera rematada entre els tres pals. I això ha provocat un evident desencís blaugrana tant en el camp com a la graderia. Rijkaard ha reaccionat ràpidament i ha fet entrar Giuly per Edmílson buscant més velocitat en atac i obrint el joc a les bandes. El Barça buscava descaradament la victòria.

Un punt més de ritme
El resultat dels canvis s'ha vist ben aviat. En el 70 Iniesta, que amb la substitució s'havia tornat a incorporar a la medul·lar, i Saviola han tingut una dobla ocasió clara i l'argentí quatre minuts després ha enviat alt per poc una rematada des de la frontal de l'àrea petita. El patiment, però, s'ha acabat un minut després quan l'àrbitre ha assenyalat un penal de Tamas sobre Gio. Ronaldinho l'ha transformat de manera impecable enviant la pilota a l'escaire dret de la porteria del celta. Absolutament imparable.
Aquest gol ha incrementat encara un punt més el ritme del joc i això ha fet que el Barça pogués fer el seu millor joc. Però calia no confiar-se i Núnez en el 81 podria haver empatat de nou. Sort que Valdés ha estat encertat i ha pogut rebutjar amb alguns problemes. El gol de la sentència ha arribat ja amb el Celta abocat a l'atac. Giuly ha sortit des del seu camp i ha aprofitat una passada de Deco per plantar-se sol davant Pinto i fer el 3-1 definitiu. Una victòria treballada i més que merescuda que permet els blaugranes seguir, una setmana més, líder en solitari.