Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, de gener 28, 2007

A millorar el liderat


A millorar el liderat


El FC Barcelona rep el Celta al Camp Nou (19:00 h, Barça TV) en un partit que ha de servir els blaugranes per agafar avantatge al capdavant de la classificació i per confirmar el seu bon estat de forma davant l'afició.


Després de les crítiques dels darrers dies per part dels mitjans de comunicació sobre l'estat de forma de l'equip, el FC Barcelona ha de demostrar davant la seva afició per què és el líder de la Lliga. I ho vol fer amb el seu habitual bon joc i guanyant els tres punts. Aquests tres punts valdrien el Barça per mantenir la primera posició, i fins i tot millorar-la, depèn del que faci el Sevilla davant del Llevant. Pel que fa al Reial Madrid, l'altre immediat perseguidor del Barça, va perdre dissabte al camp del Vila-real.


Baixes d'última hora:
Frank Rijkaard ha d'afrontar dues baixes d'última hora, que es sumen a les d'Eto'o i Messi. Per una banda, Lilian Thuram, que no s'ha recuperat a temps d'una contractura i s'ha quedat fora de la llista. Tampoc podrà comptar amb Sylvinho, que es va trencar el soli durant l'entrenament de divendres i estarà al voltant d'un mes de baixa.

Reforç al lateral dret: D'altra banda, però, Rijkaard ha pogut recuperar dos dels seus defenses. Es tracta de Belletti i Zambrotta. Cap dels dos va participar en l'últim partit contra el Betis. El lateral brasiler a causa d'una contusió al lligament intern del genoll esquerra. Pel que fa a l'italià, no va viatjar a Sevilla per precaució davant d'una sobrecàrrega muscular.


Així doncs, Rijkaard ha
convocat tots els seus jugadors disponibles, que són 17: Valdés, Belletti, Motta, Puyol, Xavi, Gudjohnsen, Giuly, Ronaldinho, Zambrotta, Gio, Edmílson, Ezquerro, Deco, Oleguer, Iniesta i Jorquera.

Un rival amb doble cara: El Celta és catorzè amb només 21 punts, i a tan sols tres punts del descens. Els de Fernando Vázquez no estan en un bon moment, i més si es tenen en compte els últims enfrontaments, ja que porten vuit partits sense guanyar. Contra rivals d'alt nivell, però, el Celta es creix. Mostra d'això és que ha guanyat a domicili el Reial Madrid i el Deportivo. Precisament contra aquests últims van tenir la seva última victòria.


Precedents, 34 a 1: De les 45 vegades que el Celta ha visitat el camp del Barça, el conjunt gallec només s'ha imposat els blaugranes en una ocasió. Per contra, el Barça ha sortit victoriós en 34 enfrontaments, mentre que 10 partits han acabat amb empat a zero.



El dia de l'àrbitre


Aquesta jornada, els partits de la Primera i la Segona Divisió BBVA començaran d'una manera un pel diferent. Abans de començar els partits, tots els equips faran un passadís d'honor als àrbitres.

Es tracta d'una iniciativa de la Federació Espanyola de Penyes de Clubs de Futbol 'Aficiones Unidas', que compta amb el suport de la Lliga de Futbol Professional, la Reial Federació Espanyola de Futbol i l'Associació de Futbolistes Espanyols.

L'objectiu de l'anomenat 'Dia de l'Àrbitre' és incidir en el respecte a l'àrbitre com a jutge i com a esportista i en la implantació del joc net en el nostre futbol.