Penya Barcelonista de Lisboa

divendres, de novembre 24, 2006

Els jugadors del Barça assumeixen la necessitat de guanyar el Bremen per evitar un "desastre"


Pensament únic
• Els jugadors del Barça assumeixen la necessitat de guanyar el Bremen per evitar un "desastre"

Joan Domènech/El Periódico de Catalunya


Falten set partits perquè s'acabi l'any, però el Barça només té ulls per a un. El més important no és el pròxim, com solen proclamar, agafats al tòpic, els futbolistes, amb la visita demà del Vila-real. Ni tan sols el següent, al camp del Llevant, sinó el tercer de la llista. El del 5 de desembre davant del Werder Bremen.
Perquè aquella nit, esgotada ja la quota d'errors, el Barça necessita obligatòriament la victòria per poder retenir una cosa que és seva: la Copa d'Europa.És un partit que val un títol, encara que la final no es disputi fins al mes de maig.
L'equip afronta al mes de desembre el Mundialet de Clubs, però el vestidor veu molt més transcendental l'enfrontament contra els alemanys, qualificat de "final" pels mateixos jugadors. Disposaran d'"un punt a favor" --com va recordar Iniesta-- al disputar-la a casa. També els afavoreix l'estadística.
El Werder Bremen mai ha guanyat el Barcelona. Els cinc enfrontaments previs s'han saldat amb tres victòries blaugrana i dos empats. "Quedar eliminats de la Champions seria un des- astre per a nosaltres", va reconèixer ahir Edmílson.
MOLT EN JOC
Seria un desastre perquè el Barça perdria un dels grans al.licients de la temporada a mig camí. El Mundial de clubs, en canvi, es disputa en tot just quatre dies (entre el 14 i el 17 de desembre). "Tots, els jugadors, el club i l'afició, ens hi juguem molt i no fa falta parlar gaire del partit amb el Bremen perquè ho sabem", va afirmar Andrés Iniesta, que aventura una altra d'aquelles grans nits que s'han viscut al Camp Nou "amb l'estadi a rebentar". Ahir en va evocar algunes, des del cèlebre 5-4 a l'Atlètic a la Copa del Rei, al 5-1 sobre el Chelsea de l'època de Rivaldo o la semifinal de la campanya passada davant el Milan.
"Serà una final i s'haurà de guanyar com sigui", va afegir Iniesta.
La mateixa observació que va fer Gio quan abandonava l'entrenament. "El Mundial de clubs ens agafa una mica més lluny", va matisar Edmílson, que no s'atrevia a comparar aquestes dues competicions.
BELLETTI REP L'ALTA
Iniesta també va reconèixer que està passant el millor moment des que juga en el primer equip i que s'està "traient un pes de sobre" amb els dos gols que ha marcat davant del Mallorca i el Levski. "Hi ha hagut èpoques en què ho he passat malament", va explicar, i va admetre una certa síndrome de fatalitat quan rematava a porteria. Encara que estava adolorit del genoll, Iniesta espera jugar demà. També ho esperen Márquez i Motta, que van tornar contusionats de Sofia, igual que Puyol, que es va entrenar en solitari. Cap d'ells participarà en la massiva entrega de premis que rebran, del FIFpro (el sindicat internacional de futbolistes), Thuram, Zambrotta, Messi, Etoo i Ronaldinho.Rijkaard recupera per al partit davant el Vila-real Belletti. Manuel Pellegrini, per la seva banda, podrà comptar amb el central Quique Álvarez, el capità de l'equip castellonenc, que pateix la mateixa crisi dels lligaments creuats que va castigar el Barça fa dues temporades. Pires i Gonzalo es van fer aquesta lesió a la pretemporada. Aquesta setmana ha caigut Nihat, que serà operat la setmana que ve.