dissabte, de novembre 25, 2006

El Barça recupera el seu millor futbol i sotmet el Vila-real amb una golejada (4-0)

En un partit intens i molt obert, el Barcelona va recuperar les seves millors essències futbolístiques per superar al Camp Nou (3-0) el Vila-real, que només va poder plantar cara al líder durant la primera meitat, abans que Ronaldinho, autor d'un gol magnífic en el penúltim minut, i la resta dels seus companys despleguessin un joc d'alt nivell.
Encara que al líder li va costar arrencar, desconnectat per un Vila-real molt ben plantat a l'inici, va acabar el partit encantat d'haver-se retrobat amb el mateix, feliç per l'extraordinari gol de Ronaldinho, coronament d'una trobada completa per al conjunt blaugrana, superior davant d'un Vila-real obligat a resignar-se.Disposat a marcar el seu territori i subratllar la seva jerarquia, el Barcelona va intentar jugar molt al seu estil, sempre a partir de la pilota, però només va trobar forats a partir de la mitja hora de joc, quan una decisió arbitral va canviar el signe del partit.
El gol 50 de la Lliga
Estàtic en el seu paper de davanter-boia, acostumat a barallar-se amb la defensa rival, Gudjohnsen es va limitar a treballar a l'ombra, a fixar els centrals i a buscar alguna rematada solta, fins que va trencar. Ho va fer rebent d'esquena a la frontal de l'àrea i caient davant la lleu agafada de Cygan, ja a la zona de càstig. Una caiguda provocada més per la voluntat del davanter que per la del defensa, un penal controvertit i assenyalat sense dubtar per Pérez Lasa. El va transformar, és clar, Ronaldinho, en el seu gol número 50 a la Lliga espanyola.
El gol va canviar la cara del Barcelona, molt més alegre després de posar-se al davant en el marcador, i va emmudir el Vila-real, tan molest per la decisió arbitral que va preferir deixar-se portar fins al descans i encomanar-se al bon fer del seu porter, Barbosa, extraordinari en les rematades a boca de canó de Ronaldinho i Gio quan la grada ja cantava gol.
Alta escola
Llançat com estava, el Barça es va regalar una segona part d'alta escola davant la resignació del Vila-real, descompost incomprensiblement en la represa. No va trobar la pilota el conjunt groc: ni Tacchinardi ni Marcos Senna van poder manar sobre el partit, superats per la ràpida circulació de la pilota imposada pel Barca.
Va disfrutar d'un parell d'aproximacions amb perill l'equip de Rijkaard a l'inici de la segona meitat, fruit de la millor collita blaugrana: un gran Ronaldinho, un Deco més sobri i un Edmílson perfecte en el desplaçament llarg. El seu segon gol semblava qüestió de minuts.
Va arribar exactament al cap de deu minuts de la represa, després d'una falta botada per Ronaldinho. Després d'un rebuig a la barrera, la pilota va arribar a peus d'Iniesta al costat dret de l'atac, i el d'Albacete l'hi va servir a Gudjohnsen, molt enganxat al segon pal però capaç d'enviar la pilota a la xarxa. El Vila-real va protestar un possible fora de joc i, sobretot, que el gol va arribar mentre Guille Franco, estirat a la gespa, es queixava d'un cop de pilota.Iniesta mateix va estar a punt de firmar el tercer als 20 minuts, però no va saber culminar una brillant passada de Ronaldinho. Barbosa, molt atent, va estar més ràpid i li va guanyar el mà a mà.
No obstant, el va anotar poc després, quan va arribar al punt de penal lliure de marca per rematar sense estar-se de res una bona pilota de Zambrotta. Ho va fer suspès en l'aire, marcant els temps d'una tisora molt estètica, a l'estil dels ariets d'abans, per aconseguir el seu tercer gol en els últims tres partits, dada que simbolitza com cap altra l'estat de forma del centrecampista.
Gol perfecte
Diego Forlán va poder establir el 3-1 en una rematada al pal, però el millor del partit va arribar al final, com a final d'un espectacle molt agradable per a l'afició culer. Ronaldinho es va desmarcar entre Javi Venta i Cygan per rebre amb el pit una passada de Xavi, fer mitja volta en l'aire i connectar una xilena amb la cama dreta que Barbosa no va atrapar. Un gol dels que es recorda molt temps, perfecte en totes les fases d'execució, que va tancar la golejada blaugrana per a satisfacció de la grada i alegria del Barça.
FITXA TÈCNICA:
4 - FC Barcelona: Valdés, Zambrotta, Puyol, Thuram, Gio, Edmílson (Oleguer, m. 77), Deco, Iniesta, Giuly (Xavi, m. 67), Ronaldinho i Gudjohnsen (Ezquerro, m. 72).
0 - Vila-real CF: Barbosa, Javi Venta, Fuentes, Cygan, Arruabarrena, Marcos Senna (Somoza, m. 88), Josico (Tacchinardi, m.45), Cani, Marcos García, José Mari (Guille Franco, m. 45) i Forlán.
Gols: 1-0, m. 35: Ronaldinho (p). 2-0, m. 55: Gudjohnsen. 3-0, m. 70: Iniesta. 4-0, m. 87: Ronaldinho.
Àrbitre: Pérez Lasa (comitè basc). Va amonestar amb cartolina groga Cygan (m. 33), Zambrotta (m. 45), Fuentes (m. 66), Cani (m. 74), Tacchinardi (m. 78), Arruabarrena (m. 83) i Ronaldinho (m. 88).
Incidències: Partit corresponent a la dotzena jornada de la Lliga de Primera divisió, disputat al Camp Nou davant de 78.417 espectadors, la quarta millor de la temporada al recinte blaugrana. El pilot mallorquí Jorge Lorenzo, campió del món de 250 cc, va ser l'encarregat de fer la sacada d'honor. Abans del començament del partit es va fer un minut de silenci per la mort de Joaquim Xicoy, expresident del Parlament de Catalunya, i de Francesc Mitjans, un dels arquitectes del Camp Nou.