Penya Barcelonista de Lisboa

divendres, d’octubre 27, 2006

Rijkaard demana actitud per marcar la diferència


Rijkaard demana actitud per marcar la diferència.


"Hem de prestar atenció a la forma de jugar; a l'actitud. La mentalitat"; amb aquestes paraules contudents, Rijkaard ha subratllat aquest divendres que no és l'alineació d'un onze ni les rotacions el que enfortirà l'equip.
ááMentalitat, actitud i atenció. Frank Rijkaard creu que poden ser la clau perquè la plantilla estigui amb l'estat futbolístic necessari, no sols guanyar o puntuar sinó que torni a generar la sensació de solidesa i complicitats de la temporada passada. "Hem de prestar atenció a la forma de jugar; a l'actitud, la mentalitat" ha reconegut el tècnic en la roda de premsa prèvia al partit per remarcar que la concentració és un ingredient bàsic perquè la màquina carburi.
El Recreativo, blindat fora de casa
El tècnic holandès ha definit el Recreativo de Huelva com un conjunt que "juga molt bé a futbol, que està en forma, que suma punts i que està deixant molt bona imatge a fora de casa, amb molt bon col·lectiu i que sempre et pot sorprendre perquè estan fent un bon treball" per bé que el club andalús forma part, juntament amb el Nàstic, el Getafe i el Llevant, un dels quatre equips que ara militen a Primera que mai no han guanyat al Camp Nou.
Crítiques a la línia de mitjos del Bernabéu
Després de les ensopegades a Stanford Bridge i al Bernabéu, Rijkaard ha mostrat la seva disconformitat respecte les crítiques rebudes per jugar amb un mig del camp format per Xavi, Deco i Iniesta en el darrer partit de lliga: "Criticar a tres jugadors de lequip no es corrrecte, perquè a més a més, vam dominar part del partit. No és correcte criticar una zona del camp". Tot i això, l'holandès és conscient de les expectatives versades sobre el conjunt i accepta les opinions que han sorgit a l'entorn del rendiment i l'estat de forma de la plantilla: "Les crítiques són les crítiques i s'han d'acceptar. Hi ha moltes expectatives dipositades i hem de seguir treballant per deixar una bona imatge. És bastant normal que la gent es queixi. Hem de treballar per obtenir l'afecte del públic".

Preparació especial

Satisfet del pla de preparació que han seguit durant aquest setmana els jugadors que no van participar en el partit de Copa contra el Badalona (Deco, Iniesta, Thuram, Belletti, Ronaldinho i Márquez), ha reconegut als mitjans que així com sovint s'apunta a determinats noms concrets del vestidor quan hi ha algun obstacle en la trajectòria del conjunt, també aquests mateixos noms són els que marquen les diferències: "Crec que quan l'equip va bé, a vegades és gràcies a aquests dos jugadors (Deco i Ronaldinho). Són grans jugadors i poden marcar la diferència. La valoració important és la de dins del vestidor. Està clar que un futbolista l'èlit no està sempre al mateix nivell i per això s'ha de donar crèdit als jugadors. Deco i Ronaldinho són molt importants per nosaltres".

Gudjohnsen i Saviola
Sobre la titularitat o no de Gudjohnsen contra el Recreativo, Rijkaard ha explicat el canvi de posició durant el partit de Copa i que manté intacte la seva confiança amb l'islandès: "El canvi de posició es va deure a la posició de Javier (Saviola) i era bo canviar-se entre ells dos. I va funcionar bastant bé. Confio en tots els jugadors i de moment, Gudjohnsen ha tingut un rendiment bastant notable". I sobre Saviola, també ha estat contudent: "Javier està amb nosaltres i també confio en ell. L'estic valorant com als altres jugadors: quan el necessitem, entra".