divendres, de gener 27, 2012

Suor, empat i semis! (2-2)

El Barça ha igualat amb el Madrid un clàssic elèctric i ha accedit a les semifinals de la Copa. S’ha avançat abans del descans amb gols de Pedro i Alves i el rival ha equilibrat el resultat a la segona part
El Barça ja és a les semifinals de la Copa després de deixar a la cuneta el Madrid. La tornada dels quarts de final ha estat brutal, amb una primera fase per als visitants, una segona per als locals i una tercera d’infart en què la balança s’hauria pogut decantar cap a qualsevol bàndol. Al final, un Barça amb ofici ha conservat l’empat que feia bo l’1-2 de l’anada al Bernabéu.

Primera mitja hora esborrajada

El partit ha estat espectacular des del principi. El Madrid, amb un escridassat Pepe de central i força més ambiciós que a l’anada, ha avisat als 15 segons, quan Higuaín ha aprofitat una imprecisió defensiva local i, sol davant Pinto, ha xutat desviat. Al minut 3, el porter del Barça ha aturat una rematada a boca de canó, que posteriorment ha estat invalidada per fora de joc en el servei de la falta lateral. La resposta culer arribaria al minut 8, amb una acció en què l’àrbitre s’ha estalviat una falta de Ramos a Alexis sent l’últim home. A continuació,  el xilè no ha pogut controlar una assistència de Xavi que el deixava en magnífica posició.
Tot això en deu minuts. El duel estava on volia el Madrid: descontrolat i en terreny físic. Amb poques passades amenaçava. El Barça, en canvi, li costava trobar aquell punt de tranquil·litat i precisió en l’elaboració. La sort l’ha somrigut en una canonada d’Özil que s’ha estavellat al travesser amb Pinto batut (min 25). Just després, el porter ha perdut una pilota dins l’àrea, però s’ha redimit en aturar el tret d’Higuaín. La situació es complicaria encara més amb la lesió d’Iniesta, substituït per Pedro.

Dos minuts gloriosos

Sobre la mitja hora, el Barça recuperaria la paciència i, per fi, es faria amb el domini. En el moment oportú ha aparegut el més gran. Al minut 43, Messi ha recollit la pilota al migcamp i ha avançat com un llamp fins a assistir a Pedro, que ha batut Casillas des de la frontal. La primera part encara depararia més emocions. I és que Lass s’ha salvat d’una segona groga claríssima i, en el rebuig de la falta posterior, Dani Alves ha engaltat una gardela a l’escaire. Els jugadors es retirarien cap als vestidors amb un Camp Nou eufòric pel 2-0.

Iguala el Madrid i nervis

El públic s’ho seguiria passant bé a la represa. No deixava de cantar mentre veia com l’equip trobava més espais i atacava i atacava. Sense la finor de les seves majors exhibicions, ara el Barça era reconeixible. Tenia la pilota i sofria el Madrid (amb un gol anul·lat a Ramos per haver agafat Alves de la samarreta per poder rematar una falta lateral). Res no feia preveure el desenllaç de l’eliminatòria que es viuria. Dos gols consecutius de Cristiano Ronaldo i Benzema, quan menys profunditat tenien els merengues, han tornat ha canviar el decorat.
Per endavant, 20 minuts d’autèntic infart. Instants de nerviosisme i de tensió que s’han cobrat l’expulsió de Sergio Ramos per doble amonestació a les acaballes. El Barça s’ha mostrat madur per mantenir un empat d’or. L’1-2 del recital de l’anada al Bernabéu el situa a les semifinals de Copa, on s’enfrontarà a València o Llevant.