dissabte, de maig 21, 2011

Remuntada pensant en Wembley (1-3)

El FC Barcelona ha tancat l'any de la seva tercera Lliga consecutiva amb un nou triomf a domicili. Els gols de Bojan (pen), Afellay i Bartra permeten arribar a la cita de Wembley amb la màxima confiança.

Sota un sol de justícia, un Barça matemàticament campió i amb un equip ple dels menys habituals ha acomiadat la Lliga amb una remuntada a Màlaga que deixa boníssimes sensacions de cara a la final de Wembley, que es juga el següent dissabte. El matx, en què no hi havia res en joc, ha servit per comprovar que aquest FC Barcelona surt a guanyar sempre que juga.

La millor prova d’això s'ha viscut a La Rosaleda, on ha capgirat una diana inicial de Seba gràcies als gols de Bojan (pen), Afellay i Bartra, que s'ha estrenat com a golejador en un partit oficial. D'aquesta manera, l'equip campió conclou la Lliga amb 96 punts i 14 victòries a domicili, rècord absoluts en la història de la competició.

Intercanvi d'ocasions

Màlaga i Barça han sortit a totes des del començament. Duda i Thiago s'han trobat amb bones respostes de Pinto i Caballero, respectivament, en els primers minuts del matx. Als de Guardiola, amb un onze absolutament novedós, els ha costat 20 minuts aconseguir el control de la pilota i apropar-se més a la meta malaguenya.

Seba i Bojan posen els gols

Quan per fi ho han aconseguit, el Màlaga ho ha aprofitat per llançar-se al contracop i fer mal a l'esquena dels blaugranes. Així ha nascut el gol de l’1-0, obra de Seba després d’una assistència de Duda. La reacció visitant ha arribat just abans del descans, quan Bojan ha transformat un penal -molt protestat pels andalusos- que ell mateix ha sofert per part d'Eliseu.

Afellay culmina la remuntada

La segona part ha transcorregut de forma semblant a la primera. El Màlaga ha tingut les millors arribades en el tram inicial, però ha estat Afellay qui ha disposat d'una gran ocasió a l'aprofitar un desajust defensiu malagueny i encarar Caballero, que ha tret un braç decisiu per evitar l’1-2. Minuts més tard, l'holandès s'ha tret l'espina amb un golàs des de la frontal.

Un gol de Bartra tanca la Lliga

Just abans del gol d'Afellay, Guardiola havia realitzat el seu tercer canvi. El tècnic, amb la voluntat de tenir frescos a la major part possible dels seus jugadores de cara a Wembley, ha fet jugar Alves, Mascherano i Pedro, que han entrat per Adriano, Jeffren i Abidal, respectivament. Tot i això, l'autor de l'últim gol blaugrana de la Lliga ha estat un que no n’havia marcat cap en partits oficials, Marc Bartra, que ha rematat de forma excepcional un córner executat per Alves. Després, el Màlaga ha homenatjat Arnau, que ha disputat els instants finals d'un partit que ha posat punt i final a la Lliga.