dissabte, de maig 21, 2011

Abidal ha jugat 70 minuts a bon ritme i segueix acumulant rodatge pensant en Wembley

Bojan, Afellay i Bartra capgiren el gol inicial del Màlaga per tancar la Lliga amb un triomf (1-3)

Seba Fernández ha fet l'1-0 en el minut 31 després d'una gran assistència de Maresca, però Bojan, de penal, ha aconseguit l'empat poc abans del descans. En el 75', Afellay ha fet l'1-2 i, a sis minuts del final, Bartra ha fet l'1-3

Al Barça li ha acabat anant l'orgull a La Rosaleda i ha remuntat el gol inicial de Seba Fernández per endur-se una victòria treballada de Màlaga, gràcies als gols de Bojan, Afellay i Bartra. Tres punts intrascendents pel que fa a la classificació, però que suposen un nou repte per als de Guardiola, que han reaccionat bé en la segona meitat per donar al partit més intensitat i profunditat que la que ha tingut en els primers 45 minuts.

Amb la majoria de titulars de Wembley veient el partit des de casa a Barcelona, Guardiola ha optat per un onze ple de jugadors del filial i suplents per tancar la Lliga a Màlaga. Abidal, Adriano, Maxwell i Bojan juguen per intentar agafar ritme competitiu, mentre que Afellay ha continuat aprofitant els minuts per adaptar-se al joc del Barça. Els joves del filial Bartra, Fontàs, Thiago i Sergi Roberto han completat l'equip, juntament amb Pinto i Jeffren. La lesió de Jeffren, al final del matx, ha obligat el tècnic a fer sortir Pedro que, juntament, amb Mascherano i Alves, han estat els teòrics titulars de Wembley que s'han exercitat avui a La Rosaleda.

Un Barça imprecís a l'inici de partit ha regalat alguna pèrdua que ha permès el Màlaga provar la solvència de Pinto sota pals. Els xuts de Juanmi i Seba Fernández en el minut u i tres, però, no han inquietat el porter andalús. Els locals han sortit intensos en la pressió i això ha incomodat els blaugranes, que han necessitat alguns minuts per calmar el joc i dominar el partit.

Després d'uns primers compassos un pèl nerviosos, els blaugranes s'han fet amb el domini de la possessió de la pilota per refredar la sortida en tromba del Màlaga. Tot i així, no han gaudit de cap ocasió de perill prou clara, excepte un xut potent de Jeffren en una falta llunyana. Però Thiago, Bojan i Afellay han reaccionat, guanyant verticalitat, per trepitjar àrea i provar sort amb xuts des de la distància.

El Màlaga s'ha avançat en el marcador en el minut 31, després d'una excel·lent jugada atacant dels andalusos, que han aprofitat un desajust defensiu del Barça. Duda ha fet una passada llarga en diagonal, aprofitant el desmarcatge de Maresca a l'esquena d'Adriano. El jugador del Màlaga ha cedit enrere al primer toc, perquè Seba, prèvia finta, definís amb un bon xut davant Pinto i posés l'1-0 al marcador. A dos minuts per acabar la primera meitat, però, el Barça ha reaccionat i Bojan ha forçat un penal que ell mateix ha transformat, xutant ras a la dreta del porter, per empatar el partit abans d'anar als vestidors.

La segona meitat ha començat amb un to més relaxat que la primera meitat pel bàndol local, amb el Barça tocant la pilota còmodament i Bojan buscant recuperar sensacions de cara a porteria. Profund el Màlaga, però menys agressiu en la pressió, els andalusos han seguit buscant sortir al contraatac per sorprendre el Barça. Seba i Juanmi han avisat, però els seus xuts no han vist porteria.

En el minut 75, Ibrahim Afellay, després de fallar una ocasió claríssima davant el porter del Màlaga, ha fet el seu primer gol en Lliga des que és jugador del Barça. L'holandès ha fet un bonic retall a uns metres de la frontal, ha carregat la cama i ha enviat un potent xut creuat que Willy, tot i estirar-se no ha pogut aturar. Ha estat l'1-2. Poc després, Marc Bartra, amb una excel·lent rematada de cap després d'un córner, ha fet l'1-3 per consolidar la remuntada blaugrana.

La nota emotiva del partit ha estat el comiat de l'exporter del Barça, Arnau, que ha substituït Willy al final del matx i que es retira del futbol després de deu temporades a Màlaga.

Màlaga: Willy Caballero (Arnau 86'); Jesús Gámez, Kris, Welligton, Eliseu; Apoño, Ignacio Camacho; Seba Fernández, Maresca, Duda (Sandro Silva 69'); Juanmi

Barça: Pinto; Adriano (Alves 59'), Bartra, Abidal (Pedro 71'), Maxwell; Fontàs, Sergi Roberto, Thiago; Jeffren (Mascherano 67'), Bojan, Afellay.

Gols: 1-0, Seba Fernández (31'); 1-1, Bojan (43'); 1-2, Afellay (75'); 1-3, Bartra (84')

Estadi: La Rosaleda

Àrbitre: Clos Gómez (col·legi aragonès). Ha amonestat Apoño (28'), Eliseu (43'), Jesús Gámez (45'), Abidal (47'), Alves (77').