Penya Barcelonista de Lisboa

divendres, de gener 28, 2011

L’FCB Escola, en directe per Barça TV






L’FCB Escola, en directe per Barça TV

El canal de televisió blaugrana canviarà l’escenari habitual dels caps de setmana, la Ciutat Esportiva Joan Gamper, pels camps annexes al Miniestadi, des d’on dissabte pel matí retransmetrà fins a quatre partits de l’FCB Escola.

Des de les 10 hores del matí fins a les 14 hores de la tarda de dissabte, Barça TV oferirà en directe quatre partits de l’FCB Escola. Setmana rere setmana, el canal de televisió blaugrana retransmet des de la Ciutat Esportiva Joan Gamper els enfrontaments que disputen els equips del futbol formatiu del Barça. En aquesta ocasió, Barça TV anirà més enllà i es traslladarà als camps annexes al Miniestadi per oferir els espectadors la possibilitat de veure en directe com es treballa a l’FCB Escola.

El pas previ al futbol formatiu

L’FCB Escola és el model d'escola de futbol propi del FC Barcelona que té com a objectiu principal la formació integral dels seus alumnes i que en els casos d’alguns jugadors de l’actual planter del Barça, com Martí Riverola (Barça B, cedit al Vitesse) o Sergi Samper (Cadet A), ha estat el pas previ a pertànyer al futbol base blaugrana.

Una competició interna

Els nens i nenes de l’FCB Escola es divideixen en tres categories o etapes segons l’edat: Iniciació (6 i 7 anys), Preformació (8 i 9 anys) i Formació (10 a 12 anys). I el sistema de competició es basa en una lliga interna formada pels diferents equips de cada etapa. A més, una de les curiositats de l’FCB Escola és que els seus equips reben el nom de jugadors i tècnics del club blaugrana.

Un tast de cada etapa

El primer partit de l’FCB Escola que dissabte retransmetrà Barça TV serà de l’etapa d’Iniciació entre l’equip Mascherano i l’equip Fontàs. A partir de les 11 hores, els espectadors del canal blaugrana podran veure dos partits seguits de Preformació: Villa contra Thiago i Sergi Barjuan contra Miño. La jornada de futbol en directe la tancaran dos conjunts de l’etapa de Formació en el partit que enfrontarà, des de les 13 hores, l’equip Jeffren contra l’equip Keita.

Els partits

Aquests són els quatre enfrontaments de l’FCB Escola que dissabte oferirà Barça TV en directe:

10 h Mascherano-Fontàs (Iniciació)
11 h Villa-Thiago (Preformació)
12 h Sergi Barjuan-Miño (Preformació)
13 h Jeffren-Keita (Formació)