dilluns, de gener 17, 2011

Aquest Barça no té preu (4-1)

El Barça, que ha golejat el Màlaga després d'una primera part sublim, aconsegueix el campionat d'hivern més líder que mai. Els gols d'Iniesta, Villa (2) i Pedro permeten el Barça sumar el 13è triomf consecutiu en Lliga. Alves s’ha retirat lesionat.

Les nits al Camp Nou sempre són nits de festa i espectacle. Aquest diumenge més que mai, perquè dos ràpids gols d'Iniesta i Villa han llançat l'equip a l’honorífic campionat d'hivern davant un Màlaga que ha passat sense pena ni glòria per Barcelona. El Barça, sobretot durant el primer temps, ha ofert un nou recital que ha conclòs amb un tercer gol de Pedro i amb la lesió d'Alves, la pitjor notícia del matx.

Una lleu relaxació local després de la represa ha permès Duda retallar distàncies, cosa que ha tornar a despertar el Barça més perillós. Villa, amb el seu cinquè doblet a la Lliga, ha rematat als multimilionaris andalusos poc abans del final. L'actual Barça és un equip sense preu.

D'aquesta manera, el FC Barcelona tanca una primera volta d'escàndol -la millor de la història de la Lliga, amb 52 punts- i deixa a quatre punts al segon classificat, el Madrid, que només ha pogut empatar a Almeria (1-1) .

Un inici al·lucinant

L'inici ha estat dels millors de l'equip aquesta temporada, que no és poca cosa. Molt entonat, el FC Barcelona ha tancat des del xiulet inicial el Màlaga a la seva àrea. El ritme imposat era elevadíssim i les ocasions no han trigat a arribar: un tir d'Abidal des del costat esquerre ha estat l'aperitiu de l'excel•lent gol cuinat entre Alves i Iniesta, que tal com venia la pilota l'ha teledirigit al pal dret d'Asenjo. Imparable Iniesta, imparable Barça.

Les assistències es diuen Leo

El Barça jugava com ho farien els Déus. Xavi ha enviat una fuetada a l'escaire des de molt lluny i, un minut després, després d'una gran recuperació de Busquets, Messi ha tornat a exercir d'assistent aquesta temporada per donar-li mig gol fet a Villa, que l'ha colat sota les cames d'Asenjo. En 17 minuts, el partit semblava resolt i només la lesió i el canvi demanat per Alves -substituït per Adriano- ha trencat el ritme del Barça, que s'ha pres un breu respir.

Realment, ha durat un tres i no res, perquè l'equip ha tornat a fregar l'excel•lència en la recta final del primer temps. En ella, Messi ha tornat a ser l'encarregat de fabricar un nou gol blaugrana, obra de Pedro després d'una rematada d'Iniesta. S'arribava al descans sense notícies del multimilionari Màlaga, un equip encara per fer.

Duda retalla distàncies

La segona part ha estat una altra història. Amb el 3-0, tant catalans com andalusos han disminuït notablement les seves revolucions, cosa que ha provocat alguns minuts amb pocs sobresalts en totes dues àrees. Pellegrini, obligat a reaccionar, ha donat entrada a dos jugadors ofensius com Eliseu i Rondón i els canvis, a la llarga, han permès el Màlaga apropar-se més a Valdés. Tant, que una falta a la frontal perfectament executada per Duda ha retallat distàncies.

Doblet de Villa

La diana visitant ha connectat de cop novament el Barça al partit. Cinc minuts després del 3-1, ha arribat el quart del Barça, un altre de Villa, després d'un gran regat a Asenjo. El porter, que ja s’havia endut amb el Valladolid fa dues temporades, tornarà a somiar amb el Camp Nou.