Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, de desembre 12, 2010

Una altra delícia (5-0)


Una altra delícia (5-0)


La novena victòria consecutiva del Barça a la Lliga, contra la Reial Societat, ha estat plena de lluentor. Els gols de Villa, Iniesta, Messi (2) i Bojan mantenen l’equip líder amb solidesa.

El Barça continua en un moment dolç. Contra la Reial Societat ha ofert l’enèsima mostra del seu futbol preciosista, de la seva manera de guanyar a base de marejar el contrari bellugant l’esfèrica. Amb els cinc gols d’aquesta nit, el balanç en les darreres quatre jornades és de 21 a favor i cap en contra. El vigent campió és així, brillant i efectiu en atac i segur en defensa. Les dianes de Villa, Pedro i Messi, per partida doble, i Bojan han estat l’expressió de la finor barcelonista. Irresistible.

Gol per començar

I això que l’atreviment inicial de la Reial ha complicat força la intenció del Barça de fer-se amb el control del joc i d’arraconar al rival al seu territori. Tot i que no semblava l’arrencada incontestable d’altres ocasions, tot just al minut 8, ja s’avançaria amb una jugada de tiralínies: Messi ha fet una passada interior per a Pedro i l’extrem, des de la dreta, ha enviat una centrada mortífera perquè Villa marqués a plaer.

Màquina culer

L’1-0 matiner aplanaria força el camí cap a la novena victòria seguida a la Lliga. El domini blaugrana s’ha agreujat. El Barça arribava bé fins a la zona on s’ha d’executar l’última passada. A partir d’aquí, amb Messi de fals davanter centre, feia mal amb homes que entraven des del darrere, generalment per les bandes. A l’argentí li ha evitat el segon un defensa quan ja s’havia driblat el porter Bravo (min 28). Tot seguit, Iniesta ha trencat la rereguarda visitant combinant amb Pedro i ha marcat pel pal curt.

Triple paret i 3-0

El Barça era un piconadora davant d’una Reial Societat valenta, amb espurnes de joventut, qualitat i força. S’imposava la superioritat tècnica dels locals. I el llistó es mantindria ben amunt a la represa. Messi i Alves han gestat una nova obra d’art. El ‘10’ partint des de la dreta ha fet fins a tres parets amb el ‘2’ abans de batre Bravo amb elegància. Ells dos han pogut desarticular tota la defensa rival per mitjà de la velocitat i la precisió.

Eufòria al Camp Nou

Jugava d’escàndol el Barça. Atacava i atacava. Sense donar ni una sola opció al contrari. S’agradava i deixava detalls per al gaudir de la galeria. El públic corresponia amb sonores ovacions, només interrompudes per l’entrada al camp de l’exespanyolista Tamudo.

Incapaç d’oferir una treva, l’insaciable Messi ha fet tremolar el pal de la porteria amb una canonada al minut 77. La penúltima perla de la nit també seria seva. El millor jugador del món s’ha endinsat a l’àrea deixant enrere tota la defensa de la Reial i ha superat Bravo amb un toc creuat. I encara abans de plegar, Bojan s’ha afegit a la festa amb el seu golet, premi a la seva insistència, colofó a un nou recital. I a un altre 5-0.