Penya Barcelonista de Lisboa

dimarts, de desembre 21, 2010

Atac sense premi (0-0)


Atac sense premi (0-0)



FC Barcelona i Athletic Club han empatat sense gols al Camp Nou en un partit marcat per les oposades propostes futbolístiques d'uns i altres. L’equip classificat es coneixerà a San Mamés, d'aquí a dues setmanes.

Els Reis de la Copa han decidit resoldre l'eliminatòria de vuitens de final a San Mamés. Al Camp Nou, aquesta nit, un Barça menys fi que recentment i un Athletic Club ultradefensiu han impedit que es veiés cap gol. No ha estat per intenció. L'equip de Guardiola ho ha provat fins a la sacietat, però sempre un detall o un altre ha allunyat el gol que trenqués el mur visitant.

Amb aquest resultat, doncs, l'Athletic Club està obligat a variar el seu plantejament de cara al partit de tornada -necessita la victòria-, mentre que al Barça un empat amb gols li valdria l'accés als quarts. A San Mamés, la resposta.

Gorka al rescat

Com el dia, l'inici de partit ha estat fred. Per part blaugrana, durant el primer temps les associacions han estat les de sempre, encara que a una velocitat menor de l'habitual. El Barça era reconeixible pels seus moviments, no pel seu ritme. Davant hi era un Athletic Club exclusivament concentrat en defensar la seva porteria, amb tota l'artilleria a la banqueta, sense recanvi de Llorente, avui lesionat. La teranyina construïda per Caparrós exigia una marxa més al Barça.

Aquesta ha aparegut en accions puntuals d'Iniesta i Xavi, sempre amenaçadors prop de l'àrea. Dos perillosos llançaments del manxec i un altre de Bojan han obligat Gorka a lluir-se per evitar l’1-0. A la mitja part, cap gol.

Entren Messi i Villa

Guardiola, ansiós per revolucionar el partit, ha donat entrada a Messi i Villa en els primers compassos de la segona part. Els canvis han fet efecte a mitges. D'una banda, el Barça ha assetjat com mai l'Athletic Club, que no passava de la línia de migcamp. La intensitat era molt diferent a la del primer temps. Per altra banda, però, aquest domini no s'ha traduït en gols.

Sense precisió final


L'equip blaugrana ho ha intentat una i altra vegada de forma exemplar. Li ha faltat una mica de precisió. O una centrada massa forta o una desmarcada fora de temps o una mala finalització. Sempre passava alguna cosa que impedia el gol que obrís la llauna. Si la triangulació no era perfecta, la pobladíssima defensa visitant acabava rebutjant el perill. Així, una vegada i una altra durant el segon temps. Al final, l'equip basc s’ha sortit amb la seva i l'eliminatòria es decidirà a San Mamés.