dissabte, d’octubre 23, 2010

Nou doblet de Messi i rècord (0-2)

Dos gols de Leo Messi han donat la victòria al Barça al camp del cuer. L’equip, amb una defensa de tres, s’ha mostrat sòlid al darrere i efectiu al davant. És el millor inici de la història del Barça en camp contrari.

Independentment del que indiqui la classificació, un partit entre el Saragossa i el Barça conté una sèrie d’intangibles que el converteixen en un partit especial. Té un regust a clàssic. S’ha pogut veure aquesta tarda a La Romareda, on el cuer i el vigent campió han ofert una interessant batalla tàctica, no exempta de bon joc, gols i polèmica.

Com en la temporada anterior (2-4), el Barça s’ha emportat tres punts molt treballats i amb un Messi letal. Dos gols seus han estat suficients davant d’un rival que ha jugat amb deu tota la segona part i que pràcticament no ha inquietat el reaparegut Víctor Valdés. D’aquesta manera, el ‘10’ signava el seu segon doblet en tres dies.

Línia de tres centrals

Quan els dos equips han posat les seves cartes sobre la taula, l’aposta conservadora de Gay no ha sorprès, mentre que la de Guardiola sí. Era més ambiciosa que mai. El tècnic blaugrana ha format una última línia de tres centrals (Puyol, Piqué i Abidal). Alves era l’interior dret i Iniesta, enorme, l’esquerre. Així contrarrestava la intenció dels locals de crear un embut pel centre i evitar la continuïtat en el joc.

Marca Messi

La innovació tàctica ha donat bons resultats. El Barça no trobava a faltar Xavi, el seu cervell. Bona notícia. Busquets i Keita controlaven el tempo i Messi nodria els seus companys amb passades interiors exquisides. Completament dominat, l’esperança del Saragossa eren els contraatacs, com el que ha executat Braulio amb un xut massa fluix (min 18).

El conjunt blaugrana pressionaria l’accelerador i, després de dos avisos seriosos de Pedro (min 34) i Alves (min 37), s’avançava per mitjà de Messi. Villa s’ha emportat tota la defensa i l’ha deixat sol, amb una passada en el moment oportú. L’argentí ha batut Doblas per baix.

Autoexpulsió de Ponzio i sentència

La segona part arrencaria moguda. Principalment perquè, en el primer minut, Ponzio s’ha autoexpulsat en agredir Dani Alves. Els ànims dels aficionats, que ja venien caldejats per la situació del seu equip, s’han encès i se les carregaven l’àrbitre i el mateix Alves cada cop que intervenien. El gol i la superioritat numèrica no han alterat el dibuix del Barça. Tampoc la seva concentració. Insuperable al darrere, ha atacat amb paciència i ha sentenciat amb una genial canonada de Messi des de la frontal, en una acció precedida per rematades de Keita i Iniesta (min 66).

Els visitants han tancat bé el partit. No han concedit opcions al contrari. I encara haurien pogut ampliar l’avantatge, però Villa s’ha topat novament amb el pal (min 86). La quarta victòria en quatre partits a domicili era una realitat. És el millor inici de la història del Club en camp contrari. Nou rècord per a la col•lecció del Barça de Guardiola.