Penya Barcelonista de Lisboa

dijous, de setembre 30, 2010

Messi ja té la Bota d’Or


Messi ja té la Bota d’Or


Lionel Messi ha rebut aquest dijous el guardó que l’acredita com el millor golejador de les lligues europees de la temporada passada. El jugador ha agraït l’ajut dels seus companys en la consecució d’aquest reconeixement.

Aliè als elogis que li arriben d’arreu del món, i amb la humilitat que el caracteritza, el ‘10’ blaugrana ha rebut un nou reconeixement a un 2009 de somni. Els trenta-quatre gols que va aconseguir a la Lliga durant tota la temporada passada l’han fet posseïdor de la Bota d’Or europea.

Ben acompanyat

El davanter blaugrana no ha estat sol en aquest moment tan important que ha tingut lloc a l’antiga fàbrica de l’Estrella Damm de Barcelona i que ha aixecat una expectació mediàtica important. Malgrat no haver pogut comptar amb la presència dels seus pares per motius aliens a la seva voluntat, Messi tingut el suport de moltes persones. L’han acompanyat, entre d’altres, el president Sandro Rosell; el vicepresident de l’àrea econòmica i estratègica, Javier Faus; el vicepresident de l’àrea social Jordi Cardoner; el director esportiu de futbol professional, Andoni Zubizarreta; i els seus companys d’equip Carles Puyol i Xavi Hernández.

Agraït als companys

En el moment de rebre la Bota d’Or, Messi, visiblement content, ha destacat l’ajut dels seus companys en aquesta consecució. D’altra banda, el ‘10’ barcelonista ha reiterat el seu desig de quedar-se al Barça per molts anys: “Sempre he dit que aquesta és casa meva i tant de bo em quedi aquí. De moment tinc contracte fins al 2014 i estic tranquil.” A la pregunta sobre qui pensa que mereix aquest any la Pilota d’Or, el jugador aposta per un jugador blaugrana: “Espero que sigui algú del nostre vestidor. Tant Xavi com Iniesta s’ho mereixen pel gran paper que han fet al Mundial. Que es quedi al vestidor”.

Triplet individual

El que ha rebut aquest dijous s’afegeix a la selecta col•lecció de guardons de Leo Messi, de la qual destaquen els aconseguits recentment, és a dir, el FIFA World Player i la Pilota d’Or. Així, l’internacional argentí del FC Barcelona ja pot presumir de comptar amb el triplet de premis més importants a nivell individual.

En record de Manchón

Just a l’inici de l’acte, tot els presents han rendit un homenatge, en forma d’aplaudiment, a Eduard Manchón, el cèlebre extrem del FC Barcelona de les 5 Copes que moria aquest dimecres a l’edat de 80 anys. També han estat homenatjats els presents Hristo Stòitxkov, Carles Rexach i Estanislau Basora.
Messi, amb la Bota d'Or. Fotos: Àlex Caparrós - FCB/ Don Balón Més informació
L’últim en aconseguir el “triplet” individualAmb aquesta Bota d’Or, el Messi esdevé el quart i últim jugador de la història que rep els tres grans premis individuals del futbol mundial. I és que aquest any la Pilota d’Or i el FIFA World Player es fusionen en un de sol, la Pilota d’Or FIFA. Abans que l’internacional argentí del Barça, havien aconseguit aquesta fita Van Basten, Ronaldo i Cristiano Ronaldo.