Penya Barcelonista de Lisboa

dimecres, de setembre 29, 2010

Un punt contra el mur (1-1)


Un punt contra el mur (1-1)
El Barça ha igualat al camp del Rubin Kazan, en un partit en què ha portat descaradament el pes del joc. Els dos gols han estat de penal. Messi ha reaparegut en els trenta minuts finals.

A Kazan, el Barça no s’ha trobat amb el fred polar de l’any passat, però sí un rival terriblement complicat de superar, tal i com avisava Guardiola en la prèvia. El mateix que li va usurpar cinc punts en la Champions 2009/10. Aquest cop, el Rubin li ha donat un altre bon ensurt. Tot i el seu sistema ultraconservador, s’ha avançat a la mitja hora de penal. El premi al joc ofensiu l’ha recollit Villa, també des dels onze metres. Tot seguit ha sortit Leo Messi per buscar una remuntada que no s’ha produït.

Teranyina tàrtara

Donats els bons rèdits que en va obtenir en l’anterior edició, el Rubin Kazán ha preparat una estratègia similar per mirar de frenar el Barça. L’esperava ben abrigat al darrere (amb una defensa de cinc), cedint la iniciativa i sortint amb ràpids contraatacs. L’entrenador Berdyev necessitava obrers per fer un treball fosc, sacrificat, i ha deixat jugadors més talentosos com Carlos Eduardo o Martins asseguts al seu costat.

El Rubin s’avança de penal

Així doncs, la pilota era únicament del Barça, rocós per la presència de Mascherano i Busquets. De totes maneres, desarticular la teranyina tàrtara ha estat una missió complicada des del primer minut. Exigia paciència, concentració i precisió. Per un pèl Pedro no ha convertit en diana una brillant assistència de Villa. Els seu toc s’ha estavellat al pal (min 12). El Guaje també ha dit la seva amb una volea massa creuada, en el preludi de la primera aproximació-gol del Rubin. Noboa ha transformat un clar penal. Els tàrtars posaven contra les cordes els catalans. La història es repetia.

Una única proposta

A partir de llavors el domini territorial blaugrana s’ha accentuat. El rival es tancava amb pràcticament deu homes a l’àrea. Els laterals Alves i Maxwell, amb molt de terreny lliure per endavant, s’erigien en extrems. Entremig d’un bosc de cames no era fàcil connectar amb els puntes Villa o Pedro, però just abans del descans el canari ha insistit amb una rematada molt perillosa. El monòleg culer continuaria després de l’intermedi. L’equip acceleraria el ritme.

Doble felicitat

Posava setge als dominis del porter Ryzhikov, quan Iniesta ha forçat un penal en una acció parella al que havia disposat el Rubin. Villa, amb suspens, ha igualat (min 60). I l’alegria ha estat doble perquè a continuació ha reaparegut Messi. L’empat no ha alterat els plans dels uns ni dels altres. Berdyev ha introduit l’amenaça de Martins, mentre el Barça seguia jugant bé, arribant cada vegada amb més nitidesa. Increïblement, al minut 86, Martins hauria pogut donar la victòria als locals, però el seu cop de cap, després d’una excel•lent transició del Rubin, s’ha trobat amb al pal.

El Barça s’havia abocat i els russos han vist forats. L’última, al descompte, ha estat d’Iniesta. No ha pogut ser. Això sí, l’empat a domicili manté intactes les opcions del Barça a la Champions.