Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, de setembre 05, 2010

Els quatre intocables


Els quatre intocables
Maxwell, Keita, Abidal i Dani Alves han jugat els 270 minuts oficials d’aquesta temporada. En aquest inici de curs, els quatre futbolistes són indiscutibles per a Guardiola.

Tot just acaba de començar la temporada. Queden, com a mínim, 45 partits per disputar, però hi ha quatre futbolistes del primer equip de futbol que sumen els 270 minuts oficials. És a dir, els dos partits complets de la Supercopa i els 90 minuts del Racing-Barça. Maxwell, Keita, Abidal i Dani Alves ho han jugat tot.

Maxwell i Keita: els primers

Els dos futbolistes van tornar a la feina el 19 de juliol. I per tant, arribaven a la cita del Pizjuán del 14 agost amb les piles més carregades. Amb millor to físic. En aquests tres partits Maxwell ha jugat d’extrem i de lateral. Ja ho va dir Guardiola: ataca bé i defensa millor.

Per la seva part, Keita també és un dels imprescindibles per al cos tècnic. Renovat aquesta setmana, ha jugat els tres partits oficials, ja sigui al costat d’un debutant com Oriol Romeu, o fent parella amb un campió del món com Xavi.

Abidal i Alves: dos casos diferents

Abidal va retallar les seves vacances per incorporar-se a la pretemporada blaugrana. Va passar-ho malament amb la selecció i volia recuperar l’alegria a Barcelona. En dos dels tres partits ha jugat de central esquerrà, assumint un nou rol per exigències del guió.

L’últim incombustible és Dani Alves. El seu és un cas únic. Físicament és un futbolista d’una altra dimensió. Es va incorporar als entrenaments per anar a la gira asiàtica. Va abandonar la concentració per creuar el Pacífic i jugar amb la ‘canarinha’ a Nova York. Va creuar l’Atlàntic, va arribar a Barcelona i sense temps per treballar va jugar els 90 minuts de la Supercopa a Sevilla. Si no està sancionat o lesionat, Alves ho juga tot. I a un nivell fantàstic.