Penya Barcelonista de Lisboa

dilluns, d’agost 09, 2010

Guardiola: “El balanç és positiu”


Guardiola: “El balanç és positiu”


L’entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, ha extret conclusions positives de la gira asiàtica i ha reiterat la seva confiança en el planter de cara a la temporada que comença.

En la roda de premsa posterior al darrer matx de la gira asiàtica, Josep Guardiola s’ha mostrat satisfet: “Els joves del filial els conec bé, el balanç de la gira ha estat positiu, llàstima de la petita lesió de Cristian Tello en l’entrenament d’ahir”, ha afirmat. “Hem treballat molt bé, hem entrenat molt fort, el grup és bo, són molt joves, no em puc queixar de res. Tornem a casa per preparar la setmana que ve”, ha afegit l’entrenador del Barça.

Lamenta l’estat dels camps

Tot i així, Guardiola no ha volgut deixar passar l’ocasió per parlar de les condicions dels terrenys de joc on s’han disputat els partits: “Llàstima dels camps on hem jugat, són impracticables i és una llàstima jugar en aquestes condicions”.

Respecte al Niu d’ocell, escenari del darrer enfrontament d’aquest diumenge contra el Guoan (0-3) , Guardiola ha explicat: “És un camp que fa tres anys que està tancat. Nosaltres només demanem que els camps estiguin en condicions, són impracticables, el risc de lesió hi era, no hem tingut lesions i això és una bona notícia”.

En aquest sentit, Guardiola ha raonat: “Avui dia es combinen els interessos esportius i els comercials (a les gires d’estiu). Nosaltres ens hem d’adaptar, no val la pena queixar-se. Però hem de comentar petites coses perquè cada any es facin millor”.

Confiança en l’equip

Qüestionat per possibles incorporacions, Josep Guardiola ha comentat: “El mercat està obert i mirarem el que hi ha, no hi ha pressa”. Tot i així, s’ha mostrat confiat: “Farem un bon any perquè tenim molt bons jugadors per competir bé en totes les competicions”.

Destaca la qualitat del planter

En aquest sentit, Josep Guardiola ha reiterat la confiança en el planter: “Conec els jugadors. Quan vaig estar a Tercera no tots tenien capacitat per estar al primer equip, sortosament d’allà van sortir Sergio Busquets i Pedro. Però ara hi ha una generació en què, ja no et dic en qualitat, sinó en quantitat, hi ha més jugadors”.

Tot i així s’ha mostrat prudent: “Els hem de protegir el màxim possible, que vagin creixent, tenen molt marge de millora i durant l’any ens poden ajudar molt”. “El més important és que tenen el nivell i això ens dóna tranquil•litat, però han d’entrar de mica en mica per aprendre de la gent que està instaurada al primer equip”, ha conclòs el tècnic blaugrana.