dissabte, de maig 08, 2010

Mitja Lliga a Sevilla (2-3)

El FC Barcelona s'ha imposat a la final del Sánchez Pizjuán gràcies als gols de Messi, Bojan i Pedro. Dos gols del Sevilla a falta de vint minuts per a la conclusió han posat l'emoció en un partit sublim dels de Guardiola.

Necessitava el Barça guanyar a Sevilla i això és el que ha fet. L'equip ha ofert el seu millor repertori per silenciar el Pizjuán en uns primers 65 minuts de cinc estrelles, d'acord amb els 96 punts que ja sumen els blaugranes. Messi, Bojan i Pedro han traduït aquest domini en gols. El Sevilla, anul•lat durant els primers 70 minuts, han reaccionat gràcies a l'instint de Kanouté i Luis Fabiano, que li han posat emoció al partit i a la Lliga, però que no han estat suficients per modificar el '2 'a la travessa. El Barça havia estat molt superior i el 2-3 ha resultat un marcador excessivament curt.

Amb aquesta victòria, el FC Barcelona continua depenent de si mateix per alçar-se amb el títol de Lliga a falta d'una sola jornada. Només queda un escull: el Valladolid de Climent, al Camp Nou.

Messi colpeja primer

L'Airbus 330-200 que havia dut el Barça fins a Sevilla ha arribat fins al Sánchez Pizjuán. L'inici del conjunt blaugrana ha estat espectacular. Com un avió i guiat per Xavi, la pilota corria d'un costat a un altre per desgràcia local, resignat a anar a remolc després del primer xut de Messi a porta. Ha estat en el minut 5, quan l'argentí ha aprofitat una assistència de Maxwell per certificar el seu liderat en el Pitxitxi i la Bota d'Or.

Futbol de saló

No podia començar millor el partit per als de Guardiola. El triangle format per Alves, Xavi i Messi feia les delícies dels 600 aficionats blaugrana desplaçats fins a Andalusia. La mobilitat dels tres homes, així com la de Bojan i Pedro, permetien el Barça associar-se còmodament a la meitat de camp rival. El Sevilla només corria. I Xavi, sublim tot el partit, s’ha inventat una assistència de gol al primer toc per a Bojan, que en l'ú contra ú és infalible: 0-2 i mitja Lliga.

Pedro posa el 0-3

Una mateixa acció ha servit per tancar la primera part i obrir la segona: Messi ha perdonat com no sol fer-ho. Tot i això, La Masia dóna per molt i Bojan ha forçat la segona groga de Konko, que deixava el Sevilla amb deu. Dos minuts després, Pedro s’ha apuntat a la festa amb un xut amb la dreta des de la frontal que ni un Palop immens ha pogut aturar. Era un Barça de luxe, que ha desaprofitat el 0-4 més d’una vegada.

Reacciona el Sevilla

Semblava resolt el partit per al Barça fins que han arribat tres minuts fatals. Kanouté i Luis Fabiano han posat el 2-3 al marcador quan encara faltaven més de 20 minuts per disputar-se. De sobte, el partit havia entrat en una nova dimensió que el Barça ha sabut gestionar amb la pilota als peus. I així no calia patir: els tres punts volaven cap a Barcelona. Mitja Lliga.