Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, de maig 16, 2010

Insaciable: la Lliga, el quart títol


Insaciable: la Lliga, el quart títol

El FC Barcelona s'ha apuntat aquest diumenge la vintena Lliga de la seva història i el quart títol de la temporada. La victòria contra el Valladolid ha permès els de Guardiola arribar als 99 punts, una xifra de rècord.

Aquest equip ha nascut per guanyar. Amb Guardiola a la banqueta no ha deixat de fer-ho en tot un any. Fa 368 dies, a Mestalla i a la Copa del Rei, va arribar el primer dels set títols que ha sumat ja aquest Barça de llegenda. Fa exactament un any, un altre 16 de maig, es confirmava el segon, una Lliga que ha tingut continuïtat aquest cap de setmana. Més endavant van caure també la Lliga de Campions, les Supercopes d'Espanya i d'Europa i el Mundial de Clubs, els tres últims pertanyents ja a aquesta temporada.

Amb segell propi

El pòquer de títols aconseguits aquest curs demostra que el blaugrana és un conjunt insaciable. Té una fam infinita, impròpia d'equips que vénen de triomfs recents. El joc d'aquest Barça és per als 'gourmets' del futbol. S'assaboreix en cada associació, en cada rematada. El seu segell, la possessió i l'atac com a modus vivendi, han estat sempre presents, tant en les victòries com en les eliminacions coperes. En Lliga aquest estil ha acabat imposant-se: 99 punts i dos victòries davant l'etern rival així ho demostren.

Una Lliga de rècord

És el recorregut de Guardiola i els seus el que realment espanta. S'han obtingut set títols en un any, a quin més treballat. Especialment exigent ha estat el de la Lliga adjudicada aquest diumenge. L'exigència imposada pel Reial Madrid ha portat la resolució del títol al límit, a l'última jornada. Per arribar a aquest punt, el FC Barcelona ha hagut de batre tots els rècords: ningú a Europa havia sumat mai 99 punts, ha hagut d’igualar les 13 victòries a domicili de la temporada passada, cedir només cinc empats i una derrota, tenir al Pitxitxi Messi, al Zamora Valdés i fer del Camp Nou un fortí sense igual. Una bogeria.

Identitat: la Masia

No ha estat un camí fàcil per als blaugrana, però la recompensa final té un gust potser encara més especial. Ha guanyat l'equip que més remata a porta, el que gaudeix de més possessió, el que té al seu futbol base per bandera. Fins a 10 dels 21 jugadors de la plantilla del primer equip procedeixen de la Masia. I Guardiola, el líder d'aquest equip incomparable, ha sabut combinar a la perfecció el talent d'aquests futbolistes amb la implicació de la resta, que han assumit brillantment un estil de joc que atorga encara més grandesa a aquest campió amb majúscules.
El títol de Lliga se suma a les dues Supercopes i al Mundial de Clubs.