diumenge, d’abril 11, 2010

Al Bernabéu, com a casa (0-2)

El FC Barcelona torna líder del Santiago Bernabéu després d'una brillant actuació col.lectiva. Messi i Pedro, amb un gol a cada part, lideren la victòria blaugrana. El Madrid se situa ara a tres punts del Barça, que té el goal-average al seu favor.

Aquest Barça de Guardiola ha nascut per als grans partits. I el del Santiago Bernabéu, on el Madrid havia sumat els 45 punts possibles, era un d'ells. L'equip ha respost amb serietat, solvència, possessió i amb una immensa eficàcia, la de Messi i Pedro. Han aconseguit els blaugrana imposar-se sense un '9 'pur i amb Alves i Maxwell exercint d'extrems durant molts minuts. El Barça ha ofert un recital, ha estat molt superior i així ho demostra ara la classificació.

Amb aquesta victòria, la Lliga trenca la seva igualtat i el Barça ja suma 80 punts, tres més que l'etern rival, que queda tres per sota i amb el goal-average desfavorable, quan queden 21 punts per jugar-se.

Messi indica el camí

Els equips que més rematen a porta del campionat han decidit esperar per fer-ho. De fet, el Madrid no ha aconseguit fer intervenir Valdés en tot el primer temps i només algun contraatac mal finalitzat ha amenaçat els blaugrana. El Barça, per contra, només ha dirigir un xut a la porteria de Casillas. No ha fet falta més per transformar el 0-1. Messi i Xavi s’han associat en una brillant paret que l'argentí finalitza amb la dreta (min 32).

Construcció contra destrucció

Quan ha arribat el 0-1 la pilota ja era visitant i l'agressivitat local. El Madrid intentava tallar la construcció del Barça mitjançant reiterades faltes que haurien d’haver-li costat la doble groga a Xabi Alonso per mans. La fórmula ha funcionat a mitges, perquè si bé els de Guardiola no triangulaven amb la fluïdesa habitual, tampoc el Madrid trobava creació després de la seva destrucció. Alves, que havia jugat d'extrem dret, Messi, Xavi i Albiol han acabat la primera part amb targeta groga.

Ball de posicions

La primera mesura de Guardiola de cara a la segona part ha estat tornar el brasiler al lateral dret, resituar Puyol com a lateral esquerre i ubicar Maxwell com a extrem esquerre. Aquest nou dibuix ha deixat en el costat dret del front d'atac blaugrana a Pedro, autor del decisiu 0-2, nascut després d'una altra genial assistència de Xavi a l’espai. La jugada ha estat de videoteca, després d'uns llarguíssims minuts de possessió del Barça. Així guanya el Barça.

Apareix Valdés

I el Madrid sol guanyar remuntant, com havia fet en els seus últims tres partits de Lliga com a local. Els blancs han tirat de coratge i molta mobilitat per començar a intimidar Valdés, que s'ha lluït amb una actuació sublim. Casillas, a l'àrea contrària, ha respost amb les dues primeres intervencions davant Messi, sempre després d’assistència d'un Xavi guia. No hi havia motiu per lamentar aquestes ocasions, perquè en els minuts finals el Madrid ja havia dimitit. Havia vist qui era el millor.

La prèvia Pellegrini vs. GuardiolaSerà el quart enfrontament entre el tècnic xilè i el català. En els tres anteriors, Guardiola es va imposar en dos partits i l’altre va acabar en empat (quan Pellegrini dirigia el Vila-real).
El dia ‘D’Jordi Clos
El gran clàssic ja és aquí. El Barça visita el Reial Madrid aquest dissabte a la nit (22.00 h, TV3 i La Sexta) en un duel decisiu per al desenllaç de la Lliga. Són, indiscutiblement, els dos equips més en forma de la competició.
Després de mesos d’espera, en què Madrid i Barça no han deixat de noquejar rivals, finalment es troben aquesta nit al Santiago Bernabéu. És com si, des del partit de la primera volta al Camp Nou (1-0), s’haguessin estat preparant per una gran batalla, que, vista la seva efectivitat davant la resta, pot resultar decisiva. Sobretot tenint en compte que els dos equips es presenten a la cita igualats a 77 punts. És per això que el duel d’avui té el valor afegit del goal average. Amb un empat o un triomf, el Barça sortiria líder del clàssic quan falten set jornades per al final del campionat.

Línies victorioses

L’equip arriba reforçat moralment. A la victòria solvent davant de l’Athletic Club en la jornada anterior se li va afegir la golejada contra l’Arsenal que ha classificat el vigent campió per a les semifinals de la Champions. I tot amb un Messi imparable. El Madrid, per la seva banda, suma 12 jornades consecutives a la Lliga guanyant i compta per triomfs els 15 partits que ha disputat al seu estadi. L’únic punt negre de la trajectòria blanca com a local és l’ensopegada amb el Lió als vuitens de la Champions. Des de llavors, només els queda la Lliga.

El paral·lelisme

És una situació que recorda força la viscuda la temporada passada, encara que llavors el Barça disposava de quatre punts d’avantatge i quedaven tres jornades menys. L’històric 2-6 del 2 de maig del 2009 ha marcat la prèvia de la nova trobada entre els eterns rivals. Els uns buscaran revenja; els altres, mantenir el llistó de la darrera visita. Un repte meravellós.

Duels elèctrics i absències de pes

Una vegada més, un Madrid-Barça és una autèntica pluja d’estrelles. En totes les línies hi haurà duels espectaculars. Començant per sota els pals, amb els porters amb els millors números del campionat, i acabant en atac, amb els màxims golejadors de la Lliga. Totes les mirades estaran centrades en el xoc entre els dos millors jugadors del món: Leo Messi i Cristiano Ronaldo.

Al mateix temps, els dos bàndols tenen baixes destacades. Els visitants han recuperat Piqué, que ja té l’alta, però han perdut Ibrahimovic i Abidal. La principal absència del Madrid és Kaka. Tampoc hi seran Pepe ni Drenthe.