Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, d’abril 27, 2008

Nou blaugranes tornaran a Old Trafford


Nou blaugranes tornaran a Old Trafford

El Teatre dels Somnis serà un escenari clau per al futur del Barça en aquest final de temporada. Bona part de la plantilla barcelonista coneix bé el territori dels “red devils”.
Old Trafford és, sens dubte, un dels estadis més complicats d’Europa, i també l’escenari en què els blaugranes es juguen el passi a la final de la Lliga de Campions. Tot i la complexitat d’aquest escenari, el Barça compta amb nou jugadors que, vestint diferents samarretes i en diverses competicions, saben el que és jugar al camp dels “red devils”. A Old Trafford com a blaugrana Xavi Hernàndez és l’únic jugador de la primera plantilla del Barça que ha jugat a Old Trafford vestint la samarreta blaugrana. De fet, el migcampista de Terrassa va debutar a Europa davant el Mancheser United a Old Trafford la temporada 98/99. En aquella ocasió va ser un partit de la lligueta de grups que va acabar amb el resultat d’empat a tres en el marcador. Xavi va ser suplent i va entrar a la segona part del partit. Els homes amb més experiència Thierry Henry i Eidur Gudjohnsen són els dos jugadors blaugrana amb més experiència i més visites a Old Trafford gràcies als anys que van jugar a la Premier League. El davanter francès va disputar el seu primer partit al Teatre dels Somnis amb el Mònaco la temporada 97/98, als quarts de final de la Lliga de Campions. Tot i així, el gruix de partits jugats a Old Trafford va ser vestint la samarreta de l’Arsenal, equip de la Premiership en el qual va militar durant vuit temporades. Eidur Gudjohnsen, per la seva banda, també ha visitat l’estadi del United, concretament en quatre ocasions quan jugava amb el Chelsea, conjunt en el que va estar durant sis temporades. Sylvinho i Deco Sylvinho els segueix de més lluny, amb un total de dos partits disputats a Old Trafford. Va ser en les dues temporades que va jugar amb l’Arsenal, la 999/2000 i la 2000/01. El lateral brasiler no ha conegut, però, la victòria a casa del conjunt britànic, ja que aquests dos partits van acabar, un, en empat, i l’altre, en derrota. Quan militava a les files del Porto, Deco va disputar els vuitens de final contra el Manchester United la temporada 2003/04. El partit de tornada es va jugar a Anglaterra i es va saldar amb un empat que va certificar el passi del conjunt portuguès als quarts de final de la màxima competició europea. A Old Trafford sense el Manchester El Teatre dels Somnis també ha estat l’escenari de diferents partits en què han participat cinc blaugranes. Iniesta, Xavi i Puyol van participar en l’amistós que va enfrontar Anglaterra i Espanya el febrer de 2007, partit que es va jugar a Old Trafford i que va acabar amb victòria de la selecció espanyola. Thuram i Zambrotta van disputar la final de la Lliga de Campions amb la Juventus, final que va guanyar el Milan a la tanda de penals.

Els gols a Old Trafford

Tres jugadors de l’actual plantilla del Barça saben el que és marcar a Old Trafford. Gudjonhsen és el blaugrana que més vegades ha anotat en aquest estadi: tres gols en quatre partits de Lliga. Henry també ho va fer en dues ocasions quan jugava a l’Arsenal. Iniesta també va marcar al Teatre dels Somnis amb la selecció espanyola, i va ser l’autor de l’únic gol del partit amistós que va disputar contra Anglaterra.