Penya Barcelonista de Lisboa

dimarts, d’abril 24, 2007

Julio Alberto, a la Masia.


Julio Alberto, a la Masia.
L’exjugador del Barça va explicar als joves residents de la Masia com assumir la fama quan et converteixes en un futbolista d’elit. Saber gestionar els diners i escollir les amistats han estat alguns dels aspectes tractats en aquest acte.

Davant una trentena de joves futbolistes residents a la Masia, Julio Alberto va parlar dilluns dels problemes que poden sorgir quan un jove es converteix en centre de totes les mirades per les seves qualitats futbolístiques. Segons l’exjugador del Barça, els diners, la fama, i les males companyies poden convertir-se en un perill per a un futbolista que comença i que veu com de la nit al dia la seva vida canvia.

Julio Alberto va voler conscienciar els joves residents de la Masia de la importància de formar-se no només com a futbolista sinó també com a persona: “Estudiar una carrera o aprofitar el temps en benefici propi són dos elements que cal tenir en compte des de jove”. Les amistats, un suport A la xerrada es va explicar que quan la teva carrera esportiva dóna un salt, el més important és tenir seny i saber escollir les amistats.

“Cada vegada que us sentiu malament, per la pressió o per problemes del vostre àmbit familiar heu de recolzar-vos en els amics de veritat, saber escollir la persona amb la que podeu comptar i demanar ajuda per poder tirar endavant”, va aconsellar Julio Alberto.

L’exfutbolista va explicar als joves de la Masia que ara es troben en una edat complicada: “És ara quan voleu sortir, conèixer gent. Heu de vigilar i saber envoltar-vos de persones que us estimin pel que sou no pel que representeu o pel gran poder adquisitiu que tingueu”.

El risc dels diners

El perill dels diners va ser un altre dels aspectes de què es va parlar en aquesta xerrada. “Esteu en una posició privilegiada, podeu guanyar molts diners i heu de saber gestionar-ho, sempre amb els peus a terra”, els va advertir el veterà exjugador.Julio Alberto també va explicar que un futbolista és un mirall per a una bona part de la societat i per això “heu de donar exemple, sempre en positiu, ser una bona influència”.