Penya Barcelonista de Lisboa

dilluns, de març 19, 2007

L'operació d'urgència a Deco, tot un èxit


L'operació d'urgència a Deco, tot un èxit

Deco ha estat operat amb èxit del tercer dit de la mà dreta. El doctor Xavier Mir, el traumatòleg que l'ha intervingut aquest dilluns a l'Hospital de Barcelona, ha confirmat la necessitat d'intervenir urgentment el dit del portuguès per evitar complicacions.


El traumatòleg Xavier Mir, especialista en mà i canell i el professional encarregat d'operar Deco aquesta tarda, ha reconegut la importància d'intervenir-lo el més aviat possible. "Tota ruptura aguda d'un tendó és cirurgia d'urgència. Els resultats d'una operació en vint-i-quatre hores no té res a veure a fer-ho al cap de deu dies. Era una lesió que havia de ser operada d'urgència", ha explicat Mir.
Terminis de recuperació
El doctor que ha intervingut Deco ha apuntat també quins seran els terminis de recuperació de Deco de la contusió-torsió del dit. "En principi, hem acordat amb el doctor Pruna,que, pel que fa a la primera setmana, les ferides es poden infectar i per això ha d'estar inactiu. Entre 7 i 10 dies després, podrà començar a entrenar-se, canviant els embenatges cada dia i controlant la ferida. A partir de la tercera setmana, però protegit amb una pròtesi especial, podria jugar".

Res a veure amb la lesió anterior

El traumatòleg ha explicat que l'actual lesió de Deco provocada per la topada amb Aitor, jugador del Recreativo de Huelva, no està relacionada amb la lesió que va patir la temporada passada a la primera falange d'aquest mateix dit. "Deco havia tingut una antiga lesió aquí que ja tenia completament solucionada". Tot i això, l'operació d'aquest dilluns ha servit per treure una placa que el jugador duia de la intervenció anterior: "Vam pensar que ja que era a la mateixa zona i que ja estava previst fer-ho, hem reparat el tendó i hem tret la placa."