Penya Barcelonista de Lisboa

dissabte, de març 31, 2007

Comença la fase decisiva

Miguel Ángel Ayza Gámez, l’encarregat de xiular aquest partit


Comença la fase decisiva
Torna la Lliga i ho fa per afrontar la seva fase decisiva. El Barça comença aquestes 11 jornades amb la visita del Deportivo de La Corunya. El líder vol seguir manant amb autoritat.
Aquesta nit (22:00, TV3/LaSexta/C9), el Barça torna a la Lliga després de l’aturada per seleccions. I ho fa davant un Deportivo que arriba sense fer massa soroll, que no està fent massa bon paper en aquesta Lliga, però que sempre té molt a dir en qualsevol partit. Després de la golejada davant el Recreativo en l’última jornada, els blaugranes volen seguir mantenint-se en el liderat i demostrant el seus rivals que serà difícils treure’ls la primera posició.
Marcar el ritme:
El líder ha de marcar un ritme que faci que els seus rivals directes vagin cedint. I això passa per sumar de tres en tres començant pel partit amb el Deportivo. Rijkaard només ha tingut la baixa forçada de Deco i ha pogut triar entre la resta de la plantilla per fer la convocatòria per a aquest partit. Una de les apostes més segures dels blaugranes serà novament la del seu trio en atac amb Messi, Eto’o i Ronaldinho. Amb aquests tres futbolistes, tots tres entre els millors del món, el Barça encara no ha perdut cap partit a la Lliga.
Seguretat a casa:
La força del líder ha estat marcada sobretot per la seva seguretat a casa. El Barça només ha deixat escapar 3 empats del Camp Nou en aquesta Lliga i els altres 10 partits els ha aconseguit guanyar, molts d’ells amb solvència. Ara cal seguir amb aquesta ratxa en els 5 partits que queden al Camp Nou.
Sense Arizmendi:
El Deportivo no ha aconseguit massa bons resultats fins ara fora de casa. A més, arriben a aquest partit sense un dels seus millors jugadors i màxim golejador com és Arizmendi. Tot i la baixa del davanter madrileny, Caparrós compta amb una sèrie de jugadors amb nom i qualitat per sorprendre en qualsevol camp de la Lliga. Des del porter Aouate, als centrals Andrade, Lopo o Coloccini, el lateral Capdevila, o els migcampistes Sergio o De Guzmán poden tenir molt a dir.
Els precedents:
Fins ara el Barça té un bon balanç de resultats amb el Deportivo al Camp Nou. Els gallecs han visitat l’estadi barcelonista en 36 ocasions i 28 d’aquestes han acabat amb victòria blaugrana. Si repassem les últimes temporades, però, el balanç s’iguala força ja que el Deportivo ha aconseguit guanyar en 3 de les últimes 6 visites.
L’àrbitre
L’encarregat de xiular aquest partit serà l’àrbitre valencià Miguel Ángel Ayza Gámez. Aquest col•legiat només ha xiulat 11 partits a Primera fins ara i un d’aquests ha estat amb el Barça. Va ser en la visita dels blaugranes al Reyno de Navarra i el partit va acabar en empat (0-0).