diumenge, d’octubre 29, 2006

El Barça marca el ritme (3-0)

El campió de Lliga continua com a líder, ara en solitari, després d'una victòria contundent contra el Recreativo de Huelva (3-0). Ronaldinho, amb dos gols, i Xavi han sentenciat un partit tranquil

El Barça ha tornat a demostrar que la derrota al Santiago Bernabéu va ser un incident puntual. Els gols han estat la millor medicina per refermar el liderat i afrontar el partit del Chelsea amb molta confiança. El Recreativo no ha amenaçat la supremacia del Barça a la Lliga, que novament ha demostrat que, malgrat algunes crítiques puntuals, continua rendint amb eficàcia. En aquesta ocasió, dos gols de Ronaldinho (el primer de penal) i un de Xavi han estat suficients per superar el rival i per deixar palesa la superioritat del vigent campió de Lliga, que ja és líder en solitari, després de la derrota del València a Santander (1-0).

Canvis a l'onze

Per afrontar aquest partit, Rijkaard, que durant la setmana havia anunciat el final de les rotacions, ha optat per introduir diversos canvis en l'onze, amb Belletti al lateral dret, Márquez de central i Edmílson com a pivot defensiu. La presència del lateral brasiler ha estat el canvi que més profunditat li ha donat a l'equip; conjuntament amb Giuly, tots dos han estat els homes que portaven el perill per la banda durant els primers minuts.

Penal i gol
Malgrat tot, el Barça no ha gaudit, en la primera part, de moltes oportunitats davant del Recre, que havia començat el partit, al minut 1, amb una clara opció de gol de Calle, que Valdés ha refusat. L'ensopiment de la primera mitja hora de joc s'ha trencat amb el primer gol de Ronaldinho. El brasiler ha marcat de penal després que l'exblaugrana Mario hagi agafat amb una mà Gudjohnsen a dins de l'àrea.

Ronaldinho, de cap
Amb el marcador a favor, el partit ha canviat de ritme i el Barça s'ha sentit més còmode, amb un Ronaldinho més alliberat que també ha liderat l'equip a la segona part. El '10' blaugrana ha estat l'encarregat de sentenciar el partit al minut 57, amb un cop de cap de davanter centre després d'una centrada mil·limètrica de Sylvinho.
Xavi, també marca
Sense gaire temps per relaxar-se i acabar de pair el doblet de Ronaldinho, ha arribat el tercer. Ha estat una acció gairebé idèntica a l'anterior gol, però per la banda contrària. En aquest cas, la centrada ha estat de Belletti i el remat, també de cap, de Xavi.

Amb el Chelsea al cap
Amb el 3-0 en el marcador, Rijkaard ha començat a pensar en el compromís de dimarts contra el Chelsea i ha donat descans a tres jugadors bàsics en el seu esquema: Gudjohnsen, que ha donat pas a Saviola (minut 63); Deco, que ha estat substituït per Iniesta (67); i Ronaldinho, que ha rebut l'ovació del públic i el recanvi d'Ezquerro (80). El públic, satisfet amb el seu equip campió, ha ovacionat els jugadors amb la mateixa intensitat que voldrà fer-ho dimarts