dilluns, de desembre 12, 2011

R.Madrid-FC Barcelona: Declaració Universal del Bon Futbol

Meravellosa actuació del Barça davant d’un Madrid que s’ha avançat als 24 segons, però la superioritat blaugrana s’ha plasmat amb els gols d’Alexis, Messi i Cesc

L’equip ha format des del minut 15 amb defensa de tres i recupera el liderat (amb un partit més)
Jordi Clos
11-12-2011 00:12
Per quarta temporada consecutiva, el Barça ha aclarit moltes coses al Santiago Bernabéu. La principal, que conserva l’hegemonia futbolística. En un clàssic d’alt voltatge, s’ha refet amb majestuositat i ambició d’un accident inicial. Tres gols han certificat una altra victòria històrica a casa de l’etern rival. Sempre amb el seu decàleg de bon futbol, tot coincidint amb 63 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. D’aquesta manera, el quadre barcelonista recupera el liderat, amb un partit més que el Madrid.

El pitjor dels panorames possibles s’ha fet realitat als 24 segons, quan una imprecisió defensiva del Barça ha caigut a peus de Benzema i ha signat l’1-0. A partir d’aquí, el Madrid –sense trivot i amb Coentrao de lateral dret- s’ha endarrerit. Esperava amb la rereguarda avançada, regalant la pilota al vigent campió, atrevit. La seva reacció ha estat imponent. Una mà de Casillas ha evitat l’empat de Messi al minut 6. Coincidint amb el primer quart d’hora de partit, Pep Guardiola ordenava una defensa de tres. Màxims riscos, domini absolut.

Control i empat d’Alexis
Així, el Barça asfixiaria l’etern rival, que només ensumaria l’esfèrica en alguna ràpida transició (Cristiano ha tingut el segon al minut 24). Busquets i Puyol s’han convertit en dos autèntics murs i evitaven mals majors. Un incisiu Alexis Sánchez s’apuntaria l’empat a la mitja hora, amb una fuetada des de la frontal, després d’un eslàlom de Messi. La tensió del clàssic aniria en augment. Al descans, nou faltes comeses del Madrid i quatre del Barça, però una targeta per als locals i dues per als visitants (Alexis i Messi per protestar).

Obra mestra Alves-Cesc
Si el primer temps havia engegat amb infortuni blaugrana, la sort somriuria Xavi a la represa. Un tret seu l’ha desviat Marcelo, despistant Casillas i convertint-lo en l’1-2 (min 53). El Clàssic adquiriria un ritme vertiginós.