diumenge, de maig 08, 2011

La Lliga, a punt (2-0)

El derbi ha tornat a ser del Barça. L'equip de Guardiola ha superat per 2-0 l'Espanyol i acaricia la Lliga per tercer any consecutiu. Iniesta i Piqué han estat els golejadors d'una victòria que deixa l'equip a un únic punt del títol.

Tot i no poder proclamar-se matemàticament campió de Lliga, el Camp Nou presentava l’aspecte de les grans tardes de futbol. L'equip, després de veure com l'estadi homenatjava als campions del Juvenil A i del futbol sala, s’ha apuntat al caràcter festiu d'aquest diumenge amb una còmoda victòria en el derbi contra l'Espanyol. Els gols d’Iniesta i Piqué, un a cada part del matx, han resolt una cita menys intensa que en els duels anteriors i que deixa la Lliga molt, molt a prop del FC Barcelona.

Si els de Guardiola guanyen o empaten dimecres al camp del Llevant seran matemàticament campions. Una punxada del Madrid dimarts, davant el Getafe, també decidiria abans d'hora el campionat de Lliga.

Sense ocasions a l'inici

El Barça ha necessitat un avís de falta de Callejón i tres minuts de partit per fer-se amb la pilota i començar a desenvolupar el seu joc. Quan ha començar a fer-ho, ja no s’ha aturat. Ha jugat sense pressa, potser en excés per la zona central del camp i sense aprofitar els espais que deixava la defensa visitant, sempre molt avançada. L'Espanyol, que es defensava amb deu homes, havia superpoblat el mig del camp per desactivar el Barça, que només ha gaudit de dues aproximacions en el primer quart d'hora de partit.

Iniesta, el desembussador

En un matx amb poquíssims espais, Andrés Iniesta era la resposta. Gairebé tomba l'Espanyol amb una exquisida jugada personal en el minut 20. Després, un altre eslàlom seu -després d'un mal rebuig de Galán en defensa- ha acabat amb l’1-0 al marcador. Iniesta havia exercit de desembussador i el Barça, sense la brillantor dels seus millors dies, ha disposat d'una altra clara ocasió que Villa ha enviat fora. A la mitja part, el derbi amb menys revolucions dels últims temps també estava sent per als de Guardiola.

Piqué decideix el partit

Poc han durat els plans de remuntada després de la represa de Pochettino, que havia donat entrada a Luis García per Iván Alonso. En el 47, Piqué ha rematat de cap a gol un córner teledirigit de Xavi. El gol resolia pràcticament el partit i també la Lliga, cada vegada més a prop del Camp Nou. L'Espanyol només aconseguia amenaçar mitjançant Osvaldo, una illa a l'atac visitant.

Abidal s'apunta a la festa

Amb el 2-0 al marcador el partit s'ha posat excessivament coll amunt per als visitants, que han corregut durant tot el partit sense obtenir cap fruit. El FC Barcelona, conscient del que li queda per davant, ha dosificat esforços i ha afrontat els minuts finals de l’enfrontament amb una enorme tranquil•litat i amb Abidal, que va reaparèixer dimarts davant el Madrid, de nou sobre el camp. El millor fi de festa d'un derbi que deixa la Lliga a només un puntet.