Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, de març 20, 2011

Un regal per a Abidal (2-1) Roger Bogunyà


Un regal per a Abidal (2-1)

En una setmana marcada per la notícia del tumor en el fetge d'Abidal i la seva operació, el FC Barcelona ha regalat al francès i a tota l'afició una victòria que l'acosta una mica més al títol. Alves i Bojan, golejadors locals.

L'aturada de Lliga tornarà a ser dolça per al Barça, que aquesta nit s'ha imposat amb comoditat el Getafe després d'una nova exhibició coral d'un equip que comptava amb les baixes de l’operat Abidal, Maxwell, Puyol i Pedro. Sense tots ells, el FC Barcelona ha manat com sempre i ha enfonsat el Getafe gràcies a una canonada d'Alves i a una rematada de Bojan, que celebrava cent partits a la Lliga. Molt al final, Manu del Moral ha retallat distàncies.

La victòria permet el Barça tornar al camí del triomf, mantenir l'avantatge al capdavant de la classificació i oferir a l'afició la millor notícia possible després d'uns dies marcats pel desastre al Japó i el tumor en el fetge d'Abidal.

Espectacular Alves

Va avisar Guardiola a la prèvia que en partits com el del Getafe es podien perdre Lligues. La sortida de l'equip ha demostrat que això no passaria aquest dissabte. Ràpid, associatiu i molt fi, el FC Barcelona ha creat ocasions des del principi, davant un Getafe tancat enrere tot i que amb bones maneres amb la pilota als peus. S'intuïa que el gol arribaria aviat. Ha pogut aparèixer amb una xilena de Messi, però ha estat una fuetada de primeres d' Alves la que ha aixecat el Camp Nou. Golàs des de més enllà de la frontal de l'àrea.

Recital sense premi

Amb l’1-0, el joc dels blaugranes ha anat a més. Ofegats Xavi i Iniesta en la zona de creació, ha estat Piqué -amb dues brillants passades en llarg- qui ha creat dues clares ocasions de gol per a Villa, desencertat en la rematada i queixós amb l'àrbitre, en no assenyalar aquest un penal primer i tot seguit mostrar-li una groga per tirar-se en dues accions semblants. Tampoc Messi i Xavi tenien la punteria afinada. A l'altra banda del camp, Valdés ha intervingut decisivament per evitar l'empat de Casquero en l'única arribada visitant. Els gols es resistien mentre el públic, que s’ha acordat d' Abidal en el minut 22, s’ho passava d'allò més bé. El partit no tenia pausa.

L'hora de Bojan

Coses del futbol, el 2-0 ha arribat gairebé en la primera ocasió de la represa. Una excel•lent recuperació d' Adriano a la banda esquerra ha acabat amb una rematada a gol de Bojan, ajudat pel refús involuntari del Cata Díaz. Una gran manera per celebrar els seus cent partits a la Lliga. Poc més tard, en ple vendaval blaugrana, ha deixat el seu lloc a Keita.

Del Moral retalla distàncies

El Barça ha perdonat un cop i un altre davant la porteria de Codina i la falta d'encert ha tingut com a conseqüència un petit ensurt final: Manu del Moral s’ha colat entre els dos centrals locals i ha rematat a gol una centrada des de la dreta. De manera increïble, el Getafe ha estat a punt d'empatar en l'acció final del partit. Massa patiment per a un Barça colossal en tot menys en la rematada final.


La prèvia Fotos: arxiu FCB1-3 en la primera voltaEl FC Barcelona ja va guanyar el Getafe en el partit corresponent a la primera volta. Llavors, els gols de Messi, Villa i Pedro van decidir (1-3). Piqué va acabar expulsat, com en la darrera visita del Getafe al Camp Nou.
Per AbidalRoger Bogunyà
El Barça rep aquesta tarda el Getafe (20.00 h, Gol T, Canal + Liga i R@dio Barça) en l’inici del compte enrere a la Lliga. Els de Guardiola, sense Maxwell, Pedro i Puyol, volen dedicar-li la victòria a Abidal, operat dijous d’un tumor en el fetge.
Poques vegades en un partit de futbol el protagonista no és sobre la gespa. Avui és un d’aquests dies. Els onze jugadors del FC Barcelona que saltin al camp d’aquí a unes hores voldran dedicar-li una nova victòria a una de les persones més estimades del vestidor blaugrana, el francès Éric Abidal, a qui se li va diagnosticar un tumor en el fetge dimarts i que va ser operat dijous. Avui, tots, jugadors i afició, jugaran per ell.

Fontàs i Montoya, convocats

I és que el positivisme que va transmetre Abidal dimecres en la seva visita a la Ciutat Esportiva ha transformat una pèssima notícia per al barcelonisme en un factor de motivació per a tota la plantilla. Toca guanyar per ell. Així és com volen retornar els seus companys tot el que els ha donat Abidal durant aquests anys al Club i amb la seva energia aquests darrers dies.

La tasca, però, serà novament complicada. A la defensa, a més del francès, tampoc hi seran Puyol i Maxwell, cosa que ha permès entrar en la llista Montoya, del B, i Fontàs, membre del primer equip fins a final de temporada. Són recanvis fiables.

Sense Pedro, però amb Messi

Tampoc ha pogut entrar en la convocatòria Pedro, un dels jugadors que havia participat en tots els compromisos de Lliga. En canvi, Guardiola sí que podrà disposar de Leo Messi, que fins aquest divendres no s’havia exercitat amb el grup. A l’argentí li va bé el Getafe: ha marcat contra els madrilenys en els últims quatre partits jugats.

Comença el compte enrere

El final de Lliga ja es veu a l’horitzó. El del Getafe és el matx que dóna el tret de sortida a l’esprint final. Amb només deu partits per disputar-se i 30 punts en joc, cada compromís és decisiu. Ara, cada triomf és un tresor i el repte és aconseguir el primer aquesta tarda, contra un Getafe que no coneix la victòria a domicili en aquest 2011 i que arriba al Camp Nou amb les absències de Boateng (sancionat), Ustari, Mario, Mané, Colunga, Rafa i Gavilán (lesionats). Abidal s’ho mereix.