Penya Barcelonista de Lisboa

dilluns, de març 21, 2011

EL BARÇA CONTRA EL RACISME


http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=173175516067432&comments

Messi, Keita i Piqué, contra el racisme

Messi, Keita i Piqué, protagonitzen un espot sota el lema ‘Put Racism Offside’, en el marc de l'aliança entre la Fundació FC Barcelona i la UNESCO, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre aquesta xacra.
Cada 21 de març se celebra el Dia Mundial Contra la Discriminació Racial i, un any més, la Fundació FC Barcelona i la Unesco volen posicionar-se en contra de la xacra del racisme.

Campanya ‘Put Racism Offside’

Per demostrar el compromís de les dues entitats, aquest dilluns es llança un espot protagonitzat per Leo Messi, Seydou Keita i Gerard Piqué en què els tres jugadors del FC Barcelona pinten un gran grafit on es llegeix l’eslògan de la campanya ‘Put Racism Offside’ (‘Deixa el Racisme Fora de Joc’).

L’espot suposa una metàfora en què Barça i Unesco volen deixar clar que tothom té el seu paper en la lluita contra el racisme i només amb un esperit constructiu i amb la unió de forces es podrà eradicar aquest comportament reprobable. La peça, produïda per Barça TV, conté fragments en català, castellà, anglès i francès, amb l’objectiu de donar a la causa el màxim ressò internacional.

Lluita activa contra el racisme des del 2007

Durant els últims mesos la Fundació FC Barcelona i la Unesco han organitzat uns cicles de xerrades contra el racisme a diferents ciutats europees en què han participat joves i adolescents, membres de l’ECCAR (Coalició Europea de Ciutats Contra el Racisme).

Aquesta aliança, signada el 2007, també va dur al Parlament Europeu una sèrie de recomanacions fruit del programa ‘La veu dels joves contra el racisme’ en què un grup de joves pertanyents a l’ECCAR suggeria als polítics idees per eradicar aquesta xacra. Fruit d’aquesta iniciativa pionera, els clubs pertanyents a l’ECA (Associació Europea de Clubs) es van comprometre el 2008 a incloure clàusules antiracistes en el contractes dels seus jugadors de futbol.